Şampiyon Defne Belediyespor

23 Temmuz 2019 Salı 15:12
Bu haber 602 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay’ın anavatana katılışının 80’inci yıl dönümü kutlamaları münasebetiyle düzenlenen 35’inci Erhan Aksay Futbol Turnuvası’nın Hatay şampiyonu Defne Belediyespor oldu.

Şampiyon Defne Belediyespor

Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından Hatay’ın anavatana katılışının 80’inci yıl dönümü kutlamaları münasebetiyle düzenlenen 35’inci Erhan Aksay Futbol Turnuvası’nın Hatay şampiyonu Defne Belediyespor oldu.

Gerçekleştirilen karşılaşmalara Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Prof. Dr. Nazan Savaş, Hatay CHP Milletvekilleri Mehmet Güzelmansur ve Suzan Şahin, Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, , HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali, Hatay Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, Merhum Erhan Aksay’ın eşi Meziyet Aksay ve oğlu Atakan Aksay, eski futbolcular ve futbolseverler katıldı.

Medeniyetler kenti Hatay’ın barış ve kardeşlik ortamını arttırmak amacıyla her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen ve Hataylıların büyük ilgi ile takip ettiği Erhan Aksay Futbol Turnuvası’nın bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. 22 Temmuz Pazartesi günü Esentepe Futbol Sahası’nda gerçekleştirilen final karşılaşması, şöhretler karması maçı ile başladı. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın oynadığı müsabakada Hatayspor’un eski futbolcuları da ter döktü.

35. ERHAN AKSAY FUTBOL TURNUVASI’NIN GALİBİ DEFNE BELEDİYESPOR

Kıyasıya geçen mücadele ile şöhretler karması maçının ardından Körfez Grubu şampiyonu Füsun Sayek Arsuz Belediyespor ile Antakya grubu şampiyonu Defne Belediyespor karşı karşıya geldi. Kıran kırana geçen mücadelenin ardından şampiyonluk kupası Defne Belediyespor’un oldu.

Şampiyon olan Defne Belediyespor'a kupasını Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş verirken, 2. olan Arsuz Belediyespor'a da kupasını Merhum Erhan Aksay'ın eşi Meziyet Aksay, Hatay Milletvekili Suzan Şahin ile Başkan Savaş'ın eşi Prof. Dr. Nazar Savaş verdi.

 Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, verdikleri emeklerden dolayı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı ve Erhan Aksay Futbol Turnuvası Tertip Kurulu Başkanı Ramadan Sever'e ve Körfez Grubu sorumlusu Ayhan Dik'e plaket verdi.

“TURNUVAMIZIN 35’İNCİSİNİ HUZURLA YAPMANIN ONURUNU YAŞIYORUZ”

Maç sonunda düşüncelerini paylaşan Başkan Savaş, “ 35 yıl önce meslektaşımız, kardeşimiz merhum Erhan Aksay’ın başlatmış olduğu, Antakya’nın birliğine ve bütünlüğüne katkı sağlayan turnuva bizimle birlikte Hatay’a yayıldı ve 68 takımın kıyasıya mücadele ettiği maçlar izledik. Şuana kadar yaklaşık 300 maç yapıldı ve 1700 futbolcu bu sahalarda galip gelmek için ter döktü. Bu yıl da turnuvamızın 35’incisini huzurla yapmanın onurunu yaşıyoruz. Bu turnuvanın başlangıcından itibaren emeği geçen herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Maçların ardından katılımcılara Hatay’ın yöresel lezzetlerinden mercimekli aş ikramında bulunuldu. 35’inci Erhan Aksay Futbol Turnuvası, toplu çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Yorum Gönder