Saygı, Minnet ve Özlemle…

11 Kasım 2023 Cumartesi 13:29
Bu haber 171 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Türkiye Cumhuriyet’inin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yıl dönümünü sebebiyle anma töreni ve etkinlikleri düzenlendi.

Saygı, Minnet ve Özlemle…

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Türkiye Cumhuriyet’inin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yıl dönümünü sebebiyle anma töreni ve etkinlikleri düzenlendi.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) Türkiye Cumhuriyet’inin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. Yıl dönümünü sebebiyle anma töreni ve etkinlikleri düzenlendi. İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü sebebiyle Ankara Anıtkabir’de düzenlenen programlara katıldı. 10 Kasım Cuma günü İSTE Rektörlük Binası önünde gerçekleştirilen anma programına ise İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meltem Eken ve Prof. Dr. Suha Orçun Mert ile akademik ve idari personelleri ile öğrenciler katıldı. İSTE Rektör Yardımcılarından Prof. Dr. Murat Örnek ise İskenderun Kaymakamlığı’nın düzenlediği programlara katıldım sağladı.

Her 10 Kasım’ın Türk Milleti için bir yas günü olduğunu belirten İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrıldığı bu hazin gün aynı zamanda bizlere onun fikirlerini, görüşlerini anlayıp içselleştirmeyi, gösterdiği hedeflere varmak üzere ivedilikle hareket etmemizi hatırlatan bir gün aynı zamanda. Ardında çok kıymetli eserler ve onu her an kalplerinde yaşatan vatanperver evlatlar bırakarak ebediyete intikal etmiş Mustafa Kemal Atatürk’e saygımız, minnetimiz ve özlemimiz baki kalacaktır” dedi.

Geleneksel hale gelen İSTE Atatürk Koşusunun başlangıç düdüğü 9.30’da çaldı. Öğrencilerin birinci olmak için yarıştığı koşuda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edilerek hatıra fotoğrafı çekildi.

Mavi Salonda saat 10.15’te Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda konuşan İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” demiş Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Emanetlerinin bekçisiyiz Atam, sen rahat uyu. Ruhun şad olsun!” dedi. Daha sonra Bilinmeyen Yönleriyle Atatürk konulu bir konferans veren İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Çalış Atatürk’ün liderlik özelliklerinden ve az bilinen kişisel özelliklerinden bahsetti. Atatürk’ün fotoğraflarından derlenen bir video ile konferansını tamamlayan Prof. Dr. Nazif Çalış “her geçen yıl Atatürk’le ilgili daha önce görmediğimiz şeyler gün yüzüne çıkıyor. Her gün yüzüne çıkan fotoğrafla, sesle bir kez daha anlıyoruz ne muhteşem bir liderimizin olduğunu” dedi.

İSTE’de düzenlenen Anma Günü Etkinliklerinde son olarak Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Pınar Dağdeviren ve öğrencileri Atatürk’ün Sevdiği Şarkıları seslendirdi. Vardar Ovası, Çökertme, Yemen Türküsü ve Bülbülüm Altın Kafeste gibi eserlerin seslendirildiği müzik dinletisi ile program sona erdi.




Yorum Gönder