Saygıyla, Özlemle…

09 Kasım 2019 Cumartesi 14:53
Bu haber 546 kez okundu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 81 yıl önce, halkının kalbinde yerini alarak ölümsüzleşti.

Saygıyla, Özlemle…
1881 – 193

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 81 yıl önce, halkının kalbinde yerini alarak ölümsüzleşti. O, 20. Yüzyılın lideri, dâhi devlet adamını Ulusça minnet, şükran, özlem ve rahmetle anıyoruz.

İnatla hatırlatmaktan bıkmayacağız ki; İnsanımızı “kulluktan yurttaşlığa” taşıyan “aydınlık Cumhuriyet” projesinin mimarı Mustafa Kemal, Türkiye Cumhuriyetini zor koşullarda verilen “Ulusal kurtuluş mücadelesi” nin ardından kurmuştur.

Zorluk ve yokluklarla kurulan Cumhuriyetin devrim süreci de pek kolay olmamıştır. Kurduğu Cumhuriyet ile birlikte Atatürk sayesinde akıl ve bilimin yol göstericiliği, laik-bilimsel eğitim, çağdaşlık ve özgür yurttaşlık bilinci Ülkemizde önemli kazanımlar olarak yerini almıştır.

57 yaşında, zamansız kaybettiğimiz Mustafa Kemal Atatürk sadece bilgili bir asker, ileri görüşlü bir devlet adamı değil; aynı zamanda gerçek bir düşünürdü. Ayrıca sadece düşünce üretmekle kalmamış, bu düşünceleri gerçekleştirerek, üçüncü dünya ülkelerine bağımsızlığın ve kurtuluşun yolunu da göstermiştir. Bugün bağımsızlık savaşı veren pek çok ülkede Atatürk adı hala bir bayrak gibi dalgalanıyor. Bununla ne kadar gurur duysak azdır…

Bundan 96 yıl önce, nüfusunun büyük çoğunluğu köylerde yaşayan ve okumaz-yazmaz olan1923 koşullarında muasır medeniyeti hedeflemek ve Cumhuriyet’in alt yapısını oluşturmak bile büyük bir erdem iken; günümüzde Atatürk adından ve eserlerinden rahatsız olanları nasıl nitelendirmek gerektiğini vicdanlara bırakıyorum.

Her şeye rağmen Türkiye mozaiğinde yer alan erdemli, aydın Yurttaşlarımız ve Cumhuriyet Gençliğinin varlığı, bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de Atatürk ve ilkeleri ışığında Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz güvencesi olmaya devam edecektir.

O büyük lider ve asil insanın gösterdiği hedeflere varmak ve kutsal emanetini yaşatmak için, durup dinlenmeden izinde yürümeye ve yolunda şükran duygularımızla çalışmaya devam edeceğiz.

Şimdi Atatürk’e ve onun kurduğu Türkiye Cumhuriyetine daha sıkı sarılmanın, Şanlı Bayrağımızın gölgesinde sevgi ve saygıyla kenetlenmenin zamanıdır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun onurlu dava arkadaşlarını ölümsüzlüğünün 81. yıldönümünde Ulusça saygı, minnet, özlem, rahmet ve şükranla anıyoruz...

Yorum Gönder