Seçmenin Oyunun Namusunu Ayaklar Altına Almıştır

08 Mayıs 2019 Çarşamba 13:07
Bu haber 624 kez okundu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararını hukukun yüz karası olarak nitelendirdi.

Seçmenin Oyunun Namusunu Ayaklar Altına Almıştır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul’da seçimlerin yenilenmesi kararını hukukun yüz karası olarak nitelendirdi.

                Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasına ilçe kadın kolları, gençlik kolları, meclis üyeleri eve çok sayıda partili katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu, YSK’nın İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin kararına sert tepki gösterdi ‘Anayasa’da yazılı ‘Seçimler yargı organları yönetim ve denetimi altında yapılır’ maddesi kaldırılarak ‘Seçimler Recep Tayyip Erdoğan’ın denetim ve gözetiminde yapılır’ hükmü konulmalıdır” dedi. Mansuroğlu açıklamasının devamında: “YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminin iptali kararı demokrasinin hukuk devletinin ve bunun en önemli unsuru yargının yargının iflas etmiş olduğunun ilanıdır. Karar hukukun yüz karasıdır. İmamoğlu’na, CHP’ye yazık olmadı; demokrasimize hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne, güzel ülkemize yazık oluyor. Seçmenin oyunu namusunu ayaklar altına almıştır. Artık vatandaşımızın seçmenin adalete ve yargıya güveni kalmamıştır. Yenilenmesi söz konusu İstanbul büyükşehir belediye başkanlığı seçimi dahil hiçbir genel ve yerel seçimin dürüstlük içinde yapılacağına dair güven kalmamıştır. Sorun İmamoğlu ve belediye seçimini çoktan aşmış demokrasi cinayetine karşı çok şiddetli bir tepki vermek zorundadır. Artık “HATTI MÜDAFA YOKTUR SATH-I MÜFAFAA VARDIR. BU SATIH, SADECE İSTANBUL DEĞİL, BÜTÜN VATANDIR.”

Hukuk katliamına adaletin gırtlaklanmasına karşı erken genel seçim dahil her meşru yol dirençle ve yüreklice seslendirilmelidir. Hepimize geçmiş olsun. Ülkemizde iktidara sahip olanlar gaflet dalalet ve hıyanet içindedirler. Hep birlikte direneceğiz başaracağız. Seçmen oyunu çöpe atanlardan hesap sormaya hazırdır. 31 Mart’ta AKP adayına oy vermeyen bütün seçmenleri demokrasi ve hukuk bayrağı altında toplanmaya ve zulme karşı direnmeye çağırıyoruz. Yenilenecek seçimde başarı, demokrasimiz için bir kilometre taşı olacak ve AKP zulmünün sonu olacaktır. Yolumuz açık olsun. Başarı ona inananların olacaktır” ifadelerini kullandı.  

 

Yorum Gönder