Sektörün Sorunlarını Görüştüler

10 Ekim 2018 Çarşamba 15:12
Bu haber 929 kez okundu

İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği (İSADER) üye acentelerin katıldığı toplantıda sektörün sorunları, çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda bir araya geldiler.

Sektörün Sorunlarını Görüştüler

 İskenderun Sigorta Acenteleri Derneği (İSADER)  üye acentelerin katıldığı toplantıda sektörün sorunları, çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda bir araya geldiler.

RAMADA Otel de kahvaltılı gerçekleştirilen bu toplantıda, SAİK Yönetim Kurulu üyesi Osman İnandıoğlu ve Hatay temsilcisi Celal Dönmez,sektörün sorunları, çözüm önerileri ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 
 İSADER Başkanı Şükrü Gündağ ve Başkan Yardımcısı Emir Horoz dernek faaliyetleri ile ilgili Ecente yetkililerine ve üyelerine derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgiler aktardılar. 
En son sözü alan İTSO Meclis üyesi Yasin Keleş ise; ‘Sigorta Poliçesi neden acenteden alınır’ konulu video görüntülü sunumunu paylaştıktan sonra sektörde  yaşanacak  sorunlarla alakalı şu açıklamalarda bulundu; “Son birkaç aydır ülkemizde yaşanılan; Ekonomideki durgunluk, talebin yavaşlaması her sektör gibi sigorta sektöründe etkilemektedir.
Önümüzdeki günler sigorta sektöründe yer alan tüm oyuncuların ekonomik şartların getirdiği zorluklardan etkileneceği bir dönem olacaktır.  Bu dönemde, Servislerin yedek parça ve işçilik fiyatlarını yükseltmesi, Sigorta Şirketlerinin de akabinde tarifeleri yükseltmesi,  Yetkili servislerin yeterli parça stoku ile çalışamaması nedeni ile yurt dışından parça beklendiği örnekler artabilecektir, bu gecikme nedeni ile ikame araç süreleri sorun yaratabilecektir ve ikame araç bulunmasında da zorluklar yaşanabilecektir. Yangın poliçelerinde hasar sırasında sigorta bedeli ile sigorta değeri uyumsuzluğu artacaktır,    Açık hesap ya da ileri vadeli alınan çeklerin tahsilatında ciddi sorunlar yaşanacaktır. Bu nedenle de biz sigortalımızın borcunu finanse etmeyelim. Çünkü biz banka değil acenteyiz.
Sonuç olarak;  Ekonomideki gelişmelere bağlı olarak gerçekleşebilecek olan bu beklentileri asgari seviyede yaşamak için acenteler olarak maliyetleri düşürücü önlemleri almamız ve çok dikkatli olmamız gerekmektedir.” Toplantı sonrası günün anısına toplu fotoğraf çekinildi. 

Yorum Gönder