Selami Şahin Memleketinde Konser Verecek

05 Ekim 2019 Cumartesi 14:44
Bu haber 503 kez okundu

Sanat ve müzik dünyasının duayenlerinden, yaptığı ve seslendirdiği şarkı ve bestelerle müzik camiasının gönlünde taht kuran Hataylı ünlü bestekar, söz yazarı sanatçı Selami Şahin, yıllar sonra memleketi Hatay’da konser verecek.

Selami Şahin Memleketinde Konser Verecek
Sanat  ve müzik dünyasının duayenlerinden, yaptığı ve seslendirdiği şarkı ve bestelerle müzik camiasının gönlünde taht kuran Hataylı ünlü bestekar, söz yazarı sanatçı Selami Şahin, yıllar sonra memleketi Hatay’da konser verecek.

Defne ilçesi Sümerler Amfi Tiyatro’da 12 Ekim Cumartesi saat 21.00’da sahne alacak olan duayen sanatçı Selami Şahin’in büyük sahne şovlarıyla süslenen teatral konseri, “Eskimeyen Şarkılar”, Sümerler Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde sevenleriyle buluşacak. 50 sanat yılını geride bırakan Selami Şahin’in konseri 5 farklı bölümden oluşuyor. Her bir 10 yılın belirlenen sunucu tarafından seyircilere hikayelerle aktarılması, ve ardından Selami Şahin’in o dönemlerde yazdığı şarkıları söylemesi ile anılarını paylaşması, genel seyir olarak belirleniyor. Bu beş farklı bölüm, dönemlerle ilişkilenen kostüm, ışık ve ekran tasarımlarıyla da destekleniyor. Böylece seyircilere görsel bir şölen de sunuluyor.

Eskimeyen Şarkılar

Eskimeyen Şarkılar konserinde Türkiye’nin geçirdiği son 50 yılın metinsel anlatımı, Selami Şahin şarkılarının bu dönemlerde halkın gönlünde nasıl bir yer edindiğinin ifadesiyle zenginleşmektedir. Bu minvalde, konser 5 farklı bölümden oluşmaktadır. Her bir 10 yılın belirlenen sunucu tarafından seyircilere hikâyelerleaktarılması ve ardından Selami Şahin’in o dönemlerde yazdığı şarkıları söylemesi ile anılarını paylaşması genel seyir olarak belirlenmiştir. Bu beş farklı bölüm, dönemlerle ilişkilenen kostüm, ışık ve ekran tasarımlarıyla desteklenmektedir. Böylece seyircilere görsel bir şölen de vadedilmektedir.

İlki Aralık 2017’de Bostancı Gösteri Merkezi’nde; ikincisi Eylül 2018’de Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda, üçüncüsü Mart 2019’da yine Bostancı Gösteri Merkezinde, dördüncüsü ise Bursa Merinos Atatürk KKM’de olmak üzere dört Eskimeyen Şarkılar konseri düzenlenmiştir. Dört etkinliğin de biletleri tamamen tükenmiş olup yaklaşık 13.000 müzikseverle buluşulmuştur. Bu etkinliklerde Şahin’in sahnesine Nil Burak, Işıl Yücesoy, Ece Seçkin ve Lider Şahin gibi birçok isim konuk olurken; sunuculuğunu ise Erkan Kolçak Köstendil, YosiMizrahi, Bay J ve Cenk Tunalı üstlenmiştir. Basın ve kamuoyunda yüzlerce olumlu geri dönüş alan Eskimeyen Şarkılar, 2019 sezonunda güçlü bir turneyle seyircilerle buluşmaya devam ediyor.

Yorum Gönder