Semir Yazıcı’nın Kaleminden

09 Kasım 2018 Cuma 10:01
Bu haber 737 kez okundu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 80 yıl önce halkının kalbinde yerini alarak ölümsüzleşti. Vefatının 80. yılında, 20. yüzyılın lideri, dâhi devlet adamını ulusça saygı, şükran, minnet ve özlemle anıyoruz.

Semir Yazıcı'nın Kaleminden

 

Saygı,

Şükran,

Minnet

ve Rahmetle…

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 80 yıl önce halkının kalbinde yerini alarak ölümsüzleşti. Vefatının 80. yılında, 20. yüzyılın lideri, dâhi devlet adamını ulusça saygı, şükran, minnet ve özlemle anıyoruz.

Semir Yazıcı’nın Kaleminden:

“O bir kumandan olarak birçok savaş kazanmış, bir lider olarak kitleleri etkilemiş, bir devlet adamı olarak başarılı bir yönetim sergilemiş, toplumun sosyal, kültürel, ekonomik, politik ve hukuki yapısını kökten değiştirmeyi başarmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, önderlik ettiği yurtsever halkıyla birlikte, canıyla, kanıyla, emeğiyle verdikleri onurlu bir mücadelenin sonunda ülkeyi emperyalist güçlerden Ulusal Kurtuluş Savaşıyla kurtarmıştır.

İnatla hatırlatmaktan bıkmayacağız ki; İnsanımızı “kulluktan yurttaşlığa” taşıyan “aydınlık Cumhuriyet” projesinin mimarı Mustafa Kemal, zor koşullarda verilen “kurtuluş mücadelesi” nin ardından, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Zorluk ve yokluklarla kurulan Cumhuriyetin devrim süreci de pek kolay olmamıştır. Kurduğu Cumhuriyet ile birlikte Atatürk sayesinde akıl ve bilimin yol göstericiliği, laik-bilimsel eğitim, çağdaşlık ve özgür yurttaşlık bilinci Ülkemizde önemli kazanımlar olarak yerini almıştır.

Bundan 80 yıl önce, nüfusunun büyük çoğunluğu köylerde yaşayan ve okumaz-yazmaz olan1923 koşullarında muasır medeniyeti hedeflemek ve Cumhuriyet’in alt yapısını oluşturmak bile büyük bir erdem iken; günümüzde Atatürk adından ve eserlerinden rahatsız olanları anlamakta güçlük çekiyorum.

Her şeye rağmen Türkiye mozaiğinde yer alan erdemli, aydın Yurttaşlarımız ve Cumhuriyet Gençliğinin varlığı, bu güne kadar olduğu gibi, bundan böyle de Atatürk ve ilkeleri ışığında Türkiye Cumhuriyeti’nin sarsılmaz güvencesi olmaya devam edecektir.

O büyük lider ve asil insanın gösterdiği hedeflere varmak ve kutsal emanetini yaşatmak için, durup dinlenmeden izinde yürümeye ve yolunda şükran duygularımızla çalışmaya devam edeceğiz.

Şimdi Atatürk’e ve onun kurduğu Türkiye Cumhuriyetine daha sıkı sarılmaya, Şanlı Bayrağımızın gölgesinde sevgi ve saygıyla kenetlenmeye her zaman olduğundan daha çok ihtiyacımız var.

Gaflet, delalet ve hatta hiyanet içinde olanlara inat; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun onurlu dava arkadaşlarını ölümsüzlüğünün 80. yıldönümünde Ulusça saygı, minnet ve şükranla anıyoruz...

Ruhları şad olsun…”

Yorum Gönder