Seni Asla Unutmayacağız…

24 Mayıs 2021 Pazartesi 16:53
Bu haber 607 kez okundu

İskenderun Mega Medya Grubunun Genel Yayın Yönetmenimiz Semir Yazıcı, yakalandığı Covid-19’dan hayatını kaybetti. Yaklaşık 1 aydır yoğun bakımda Covid-19 tedavisi devam eden Genel Müdürümüz Semir Yazıcı, verdiği yaşam savaşını kaybederek sevenlerini yasa boğdu.

Seni Asla Unutmayacağız…

İskenderun Mega Medya Grubunun Genel Yayın Yönetmenimiz Semir Yazıcı, yakalandığı Covid-19’dan hayatını kaybetti. Yaklaşık 1 aydır yoğun bakımda Covid-19 tedavisi devam eden Genel Müdürümüz Semir Yazıcı, verdiği yaşam savaşını kaybederek sevenlerini yasa boğdu.

Yaklaşık bir ay önce Covid-19 testi pozitif çıkan ve tedavi görmeye başlayan Semir Yazıcı (61), hayata tutunamayarak sevenlerini üzdü. Önce İskenderun’da daha sonra da Hatay Devlet Hastanesinde tedavi gören Yazıcı, yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını kaybetti. Merhum Semir Yazıcı’nın cenazesi, Karaağaç Asri Mezarlığında gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından gözyaşları ve dualarla birlikte toprağa verildi. Yazıcı’nın cenazesine, ailesi, meslektaşları ve sevenlerinin yanı sıra kent protokolünden de katılımlar oldu.

Basın camiasının duayenlerinden olan Genel Müdürümüz merhum Semir Yazıcı’ya Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm basın camiasına sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Semir Yazıcı Kimdir? (20 Nisan 1960-17 Mayıs 2021)

Semir Yazıcı, 20 Nisan 1960 İskenderun doğumludur. İlk ve ortaokulu İskenderun’da bitiren Yazıcı, 1977 İskenderun Lisesi’nden mezun oldu. Bir süre Erzurum Atatürk Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde yükseköğrenim gören Semir Yazıcı, 80’li yıllarda, babasının Elektronik Hastanesi adı verilen atölyesinde, elektronik cihaz tamirleriyle uğraştı. Babası Ahmet Yazıcı aynı zamanda dönemin ünlü bir haber ajansının İskenderun temsilcisiydi. Baba Ahmet Yazıcı vasıtasıyla o yıllarda yazılı basınla tanıştı.

1992 yılında çıkan bir yasayla yerel radyo ve televizyonlar yayın hayatına başladı. İskenderun ve havalisinde kurulan yerel televizyonlar Genç TV, İskenderun TV, Cinetel TV, Tosyalı TV, Akdeniz TV, Rıdvan TV, Uluçınar TV (sonradan Mega TV oldu) Güney TV oldular. Semir Yazıcı önce Akdeniz TV’de hissedar ve televizyon yöneticisi oldu. Akdeniz TV’nin kapanmasıyla Mega Medya Grup’ta üst düzey yönetici oldu. Bu grupta radyo genel müdürlüğü de yapan Semir Yazıcı böylece medyanın yazılı, görsel ve sözel branşlarında başarıyla görev yaptı.

Genel Müdürümüz Semir Yazıcı medya da, en çok radyoculuk branşını sevdi. Yaygın (Türkiye geneli yayın yapan) radyolarla günün belli saatlerinde oldukça başarışı canlı ortak yayınlar gerçekleştirdi. Yerel radyoların çeşitli sebeplerle mikrofon ve kepenk kapattığı günlerde, başarılı yayın ekibiyle Mega Radyo’yu ayakta tutmayı başardı. ‘Panorama’ adlı canlı televizyon ve radyo programlarıyla bir dönem yoğun izleyici ve dinleyici kitlelerine ulaştı. Panorama adını, yazılı basında, köşe yazısının adı olarak da kullandı.

Merhum Yazıcı, çeşitli sivil toplum örgütleri ile kamu yararına çalışan bazı derneklerde, yönetim kurulu üyelikleri, ücretsiz ve gönüllü Basın Danışmanlığı yaptı, bazı okulların Okul Aile Birliği yönetimlerinde görev aldı.

Radyo programlarında, geniş bir yelpazeye hitap etti, çok çeşitli isimleri konuk etti. Trafik, güvenlik, eğitim, spor, kültür ve sanatla ilgili pek çok kamu ve özel sektör görevli ve temsilcisiyle söyleşi yaptı.

Son yıllarda ‘Sağlıkta Gelişim’ adlı canlı radyo programlarıyla, uzman doktorları özel ve kamu hizmetlisi demeden teker-teker konuk etti ve adeta Uzman Hekimleri, İskenderun yaşayanlarının, iş yerlerine ve evlerine taşıdı, böylelikle tüm dinleyicilerini sağlık konusunda bilgilendirmiş oldu.

Kırk yılı aşan medya hizmeti sürecince, Semir Yazıcı, çeşitli kalp rahatsızlıkları yaşadı. Buna rağmen hasta ziyaretleri, cenazelere katılmak, taziyelere gitmek gibi toplumsal güzellikleri elinden geldiğince yapmaya çalıştı. Hoş sohbeti, sevgi ve saygısı, güler yüzü ve sevecen haliyle, çevresini her geçen gün genişletti.

Yaklaşık 40 gün önce yakalandığı Korona illeti nedeniyle önce İskenderun’da, ardından Antakya’da yoğun tedavi gördü. Kalp rahatsızlığının verdiği sıkıntılar nedeniyle, Korona tedavisine tam manasıyla cevap veremedi ve Duayen Gazeteci Genel Müdürümüz Semir Yazıcı, 17 Mayıs 2021 tarihinde yaşama veda etti.

Semir Yazıcı evli olup, bir kız, bir erkek iki yetişkin evlat sahibiydi.







Yorum Gönder