Serdar Özyurt'tan Belen'e 50 Milyon Dolarlık Yatırım

01 Mart 2022 Salı 15:35
Bu haber 521 kez okundu

Serdar Özyurt ve İhsan Özyurt kardeşler, Belen’de yatırım yapmaya hazırlanıyor. Yatırımın bir yıl içinde üretime dönüşeceğini söyleyen Serdar Özyurt, Belen Kıcı Mevkiine kurulacak mühimmat fabrikası 88 dönüm alan üzerinde inşa edileceğini söyledi.

Serdar Özyurt'tan Belen'e 50 Milyon Dolarlık Yatırım

Serdar Özyurt ve İhsan Özyurt kardeşler, Belen’de yatırım yapmaya hazırlanıyor. Yatırımın bir yıl içinde üretime dönüşeceğini söyleyen Serdar Özyurt, Belen Kıcı Mevkiine kurulacak mühimmat fabrikası 88 dönüm alan üzerinde inşa edileceğini söyledi.

1000 kişilik istihdam sağlayacak projenin Hatay için de prestijli bir yatırım olacağını söyleyen Özyurt Silah Sanayi A.Ş. yönetim kurulu başkanı Serdar Özyurt, kurulacak tesisin bölgenin en büyük mühimmat fabrikası olacağını belirtti.

Genç girişimci Serdar Özyurt, yatırımın yüzde yüz yerli üretim ile yapılacağını, resmi ya da gayrı resmi gizli bir ortakları olmadığını kardeşi İhsan Özyurt ile birlikte yola çıktıklarını belirtti.

İskenderun Gazeteciler Cemiyetini (İGC) ziyaret eden girişimci Serdar Özyurt ve İhsan Özyurt kardeşler, Belen’de yapacakları yatırım ile ilgili gazetecileri bilgilendirdi. İGC Başkanı Diyap Atar, Yönetim kurulu ve gazetecilerin hazır bulunduğu ziyarette Hataylı girişimci Serdar Özyurt, Yurt dışında kazandığı birikimi ülkesinde kullanmak amacıyla yatırımı Hatay’a yapmaya karar verdiklerini açıkladı.

İGC Başkanı Diyap Atar, Belen’e yapılacak yatırımın bölgemiz için önemli olduğuna işaret ederek yatırımın hemşehrimiz tarafından yapılması da bizleri ayrıca mutlu etti. Yapacağınız yatırım Hatay’mıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Başarılar ve kolaylıklar diliyorum” dedi.

Kardeşi ve ortağı İhsan Özyurt ile birlikte yatırım için kolları sıvayan Serdar Özyurt, Hatay’da iki hareketi başlattıklarını birincisini iyilik incisi yatırım olduğunu kaydetti.

 ‘Hatay, Yatırımı Hakediyor’

Yedi yıldır silah ve mühimmat sektöründe hizmet verdiklerini belirten Serdar Özyurt, “Dost ve müttefik ülkelere yedi yıldır silah sağlıyoruz. Azerbaycan, birçok Arap ülkelerine ürettiğimiz silahları ihraç ediyoruz. Yaklaşık 25-30 ülkeye silah mühimmat ihracatımız var. Belen’de kurulacak olan mühimmat fabrikası 9/19 kalibre ve 5/56 kalibre olmak üzere iki çeşit olacak. Bu mühimmatların kapasitesi 10 milyon 9.19 ve 10 milyon 5.56 olacak. Bölgenin en büyük mühimmat fabrikası olacak. Hatay’da 1000 kişilik bir istihdam sağlayacağız. Mutfağı ile tanınan Hatay savunma sanayinde katkıları ile de tanınacak. Güzel bir yola çıktık. Hatay yatırımı hak ediyor. Bir Gaziantep ve Bir Adana gibi olamadık. Yerli kalaşnikofu bir Türkiye üretiyoruz. İlk silahımızı da Asi 21 adıyla olarak silah ürettik. Hem NATO hem de Rus silahlarını üretebilecek konumdayız İstanbul’da. Silah fabrikamızı 1,5 yıl önce kurduklarını belirten Özyurt, 1,5 yılda yedi siyah ürettik. Azerbaycan, Amerika müşterimiz. Belen’deki fabrikamızda sadece mühimmat üretimi yapacağız” dedi.

Antakya Karlısu’dan olan genç girişimci Serdar ve İhsan Özyurt kardeşler, İGC ziyaretinin sonunda günün anısına fotoğraf çektirdi.

Yorum Gönder