Seyfi Başkan; ‘Ortak Akılla Çözüm Aranmalı’

11 Aralık 2018 Salı 15:30
Bu haber 734 kez okundu

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki, kısa adı UKOME olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulu kararıyla Kent Merkezi Sirkülasyon Planı çerçevesinde ilçedeki trafik akışını sil baştan değiştiren uygulamaya tepki gösteren minibüs durak başkanları ile bir araya geldi.

Seyfi Başkan; ‘Ortak Akılla Çözüm Aranmalı'

 İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki, kısa adı UKOME olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi Kurulu kararıyla Kent Merkezi Sirkülasyon Planı çerçevesinde ilçedeki trafik akışını sil baştan değiştiren uygulamaya tepki gösteren minibüs durak başkanları ile bir araya geldi.

Belediye Brifing salonunda İTSO Başkanı Levent Yılmaz, Zabıta Müdürü Bekir Aksoy ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda, konuyla ilgili çok fazla şikayet aldıklarını dile getiren Başkan Seyfi Dingil, konuyu Hatay Valiliği’ne taşıyacağını belirtirken,  büyükşehir belediyesinin uygulamanın hiçbir aşamasında kendilerini bilgilendirmediğini ve fikirlerini sormadığını söyledi.

Yeni uygulama ile kentin bir çok noktasının tıkandığını söyleyen Başkan Seyfi Dingil, “Trafik akışında ille de değişiklik yapılması gerekiyorsa yeni bulvarlar, yeni caddeler yaparsın, konu hakkında bilgilendirmelerde bulunursun, ilgili belediye ve oda başkanlarından bilgi alırsın. Bir iki cadde de yön değişikliği yapılır, adaptasyona bakılır. Gerekirse diğer caddelerde de uygulama düzenlenir. Konu bu şekilde çözülür. Ama soruyoruz kimsenin haberi yok. Şoförler odasından görüş alınmamış, il emniyet müdürlüğüne bir ay önce başvurulmuş ve aksi rapor verilmiş. Rapora rağmen, iki arter caddede ve 140 sokakta bir anda yön değişikliği yapılmış. 100 yıl trafik planı bu. Çocukluğumdan beri buralardan geçiyorum. Esnaf caddelere göre yatırım yapmış, öğrencilerin alışkanlıkları var. İnsanlar, esnaflar tepkili. Perişanız. Şikayet için değil, kentimizin huzuru için istişare etmek amacıyla bir araya geldik. Konunun muhataplarından görüş alıyoruz. Battı-Çıktı rantabl olmadı. Bunun emniyet müdürlüğü tarafından belgelenen raporu var. Konu vahim. Kent trafiği şuanda kilitlenmiş durumda.  Bizler her zaman esnafımızın yanında olduk. Sizlerin hep sorunlarını dinledik. Çözüm yolları aradık. Ama, bu yaklaşım HBB’de yok. Ben yaptım oldu anlayışı yanlış. Bu sorunun bir an önce çözülmesi elimizden gelen her şeyi yapağız” derken, İskenderun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erol Akın’ın da toplantıya katılacağını, ancak aynı konuyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Antakya’da olduğunu söyledi.

İTSO Başkanı Levent Yılmaz ise, konuyla ilgili ciddi bir istişare sorunu yaşandığını belirterek, “Biz bu durumun seçimden sonraya alınması için görüşlerimizi söyledik. İskenderun Belediyesi’ni hiçe saymak, oda başkanlarının görüşlerini almamak, şoför esnafının önerilerini dinlemeden böyle kararlar alınmamalı. Kentte yıllardır süren bir trafik alışkanlığı var. Geniş katılımlı bilgilendirme toplantıları ile bu trafik planı masaya yatırılabilirdi. Ortak akla ihtiyaç var. HBB toplumun ilgili kesimlerini mutlaka dinlemeli” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan minibüs durak başkanları da yapılan düzenlemeye isyan ederek, “Bizler hergün yüzlerce yolcu taşıyoruz. Yolcular bizlere tepki gösteriyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Durak yerleri, cepler belli değil. Bizlere herhangi bir bilgi verilmedi. Bu tür adımlar nasıl atılıyor hiç anlamıyoruz. İşleyiş yanlış, sahada durum farklı. Bu konu bir an önce çözüme kavuşmalı” şeklinde görüş beyan etti.

Yorum Gönder