SGK İl Müdürü Bal, ‘En Doğru Bilgi Sgk Kurumundan Alınır’

19 Mayıs 2022 Perşembe 16:23
Bu haber 418 kez okundu

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, 16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan SGK haftası etkinlikleri kapsamında beraberindeki heyetle İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret ederek, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

SGK İl Müdürü Bal, ‘En Doğru Bilgi Sgk Kurumundan Alınır'

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, 16-22 Mayıs tarihleri arasında kutlanan SGK haftası etkinlikleri kapsamında beraberindeki heyetle İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ni ziyaret ederek, basın mensuplarıyla bir araya geldi.

SGK Haftası dolayısıyla kamuoyunu bilgilendirici açıklamalarda bulunan Bal, vatandaşların ‘Çalışan, İşveren, Emeklilik ya da Genel Sağlık Sigortası’ hakkında bilinmesi gereken tüm doğru bilgilere SGK’dan ulaşabileceklerinin altını çizdi.

En önemli paydaşları olarak gördüğü basın temsilcileri ile bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu anlatan Bal, “En doğru bilgi SGK kurumundan alınır. Bilgi almak isteyen vatandaşlarımız kurumumuza gelebilir veya internet üzerinden erişim sağlayarak bilgi alabilir. Sosyal güvence bu açıdan çok önemlidir. SGK insanın hayatı boyunca yaşam kalitesini etkileyen ve kişiye güven veren bir kurumdur. Herkes sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar. Farklı norm ve standartlara göre hizmet sunan SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı tek çatı altında birleştirilmiştir. Böylece bütün vatandaşları kapsayan adil bir sistemin temelleri atılmıştır” dedi.

Bal ayrıca, Hatay’ın tahakkuk ve tahsilat oranlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, %80 tahsilat yaşadıkları Hatay’da iş insanlarının ödeme hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Düzenli ödeme ve istihdam sürekli destekleniyor. İş insanlarına avantaj sağlanıyor. Bu yıl ki ana temamız kayıt dışı istihdamı önlemek üzerinedir. Kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda çalışmalarımıza değinerek toplumun tüm kesimlerinde sigortalı çalışmaya destek verilmesi konusunda farkındalık yaratmak istiyoruz. Hizmetlerin iyileştirmesi, prim teşviki uygulamaları, veri paylaşımına dayalı çapraz denetimler, bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları, yenilikçi uygulamalarımız ve tabii ki kayıt dışı istihdamın yoğun olduğu alanlarda hayata geçirdiğimiz projeler kayıt dışı istihdamın düşürülmesine önemli katkı sunmaktadır. Özetle bu yıl istihdam yılı olacaktır” şeklinde konuştu.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İGC Yönetim Kurulu Başkanı Diyap Atar ise, SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal’a ziyaret ederek, tüm SGK çalışanlarının bu özel haftasını kutladı.













Yorum Gönder