SGK Müdürü Bal Mega Radyo’dan Uyardı!

19 Temmuz 2018 Perşembe 18:45
Bu haber 871 kez okundu

Sosyal Güvenlik Hatay il müdürü Hamit Bal Mega Radyo’nun canlı yayın konuğu oldu.

SGK Müdürü Bal Mega Radyo'dan Uyardı!

Sosyal Güvenlik Hatay il müdürü Hamit Bal Mega Radyo’nun canlı yayın konuğu oldu. Mega Medya Grubu Genel Müdürü Semir Yazıcı’nın hazırlayıp sunduğu, teknik yapımcılığını Mega Haber Müdürü Mustafa Mert’in gerçekleştirdiği, ‘Panorama’ programına konuk olan Hamit Bal, vatandaşların devlete olan borçlarını yapılandırma konusunda kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanan 7143 sayılı kanunla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

18 Mayıs 2018 tarihinde yürürlüğe giren 7143 sayılı ‘Vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun’ ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Hamit Bal, SGK prim borçlarının yeniden yapılandırılması ve bu kapsamda emeklilikte ve sağlıkta sağlanan avantajlar konusunda açıklamalarda bulunarak vatandaşları uyardı.  

Hatay’ın yetiştirmiş olduğu genç değerlerimizden, dinamik, çalışkan, başarılı ve sevilen SGK il müdürü Hamit Bal, Mega Radyo’dan yaptığı açıklamalarda, bu yapılandırma fırsatlarından yararlanmak isteyen vatandaşların en geç 31 Temmuz akşamına kadar kurumlara bizzat başvurmaları ve özellikle ilk iki ödemeyi aksatmamaları gerektiğini söyledi.

Mega Radyo takipçilerinin ilgiyle takip ettiği Panorama programında Hamit Bal SGK ile ilgili çalışma ve gelişmeleri anlatırken, Programın yapımcısı Gazeteci Semir Yazıcı’nın sorularını da samimi bir sohbet ortamında yanıtladı.

Kurum uygulamaları ile ilgili son gelişmeler konusunda da bilgiler veren Bal, 1 Haziran 2018 tarihinden sonra işyeri açan 18-29 yaş arası genç yatırımcıları teşvik amacıyla bir yıllık Bağ-Kur primlerinin devlet tarafından ödendiğini bildirdi. SGK il müdürü Hamit Bal, Kurum olarak işlerini severek yaptıklarını, vatandaşın sorunlarına da çözüm odaklı yaklaştıklarını vurguladı.

Konu başlıklarıyla borç yapılandırma kapsamı, avantajları ve uygulamalar hakkında önemli açıklamalarda bulunan SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal;  Borç yapılandırma yasasının, borçlu vatandaşlara kolaylık getirdiğini, yapılandırma ile hem vatandaşın yükünün hafifletildiğini, hem de emekliliğe ve sağlık güvencesine daha rahat ulaşılmasını sağladığını söyledi. Hamit Bal, Emeklilere Şeker bayramında olduğu gibi, Kurban bayramı öncesi de 1000 TL ikramiye ödemelerinin yapılacağını açıkladı.

Birçok vatandaşımızı yakından ilgilendiren bu yapılandırma yasası vatandaşlara SGK prim borç“trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçiş cezası ile öğrenim ve katkı kredisi borçları, kesinleşmiş vergi ve özel usulsüzlük, usulsüzlük, vergi cezaları ile çiftçilerimizin, işletmelerimizin ecrimisil borçları gibi diğer borçlar” konusunda da ödeme kolaylıkları getiriyor.

Yapılandırma fırsatından yararlanmak için başvuruların 31 Temmuz 2018 tarihine (bu tarih dâhil) kadar yapılması gerektiğinin önemle hatırlatıldığı ve SGK’nın yeni uygulamaları ile ilgili önemli bilgilerin paylaşıldığı söyleşi, kentin tek radyosu Mega Radyo stüdyolarında gerçekleşti. Program FM bandı 97.7 frekansından, www.megaradyoiskenderun.com ve www.megatviskenderun.com adresleri üzerinden de canlı olarak yayınlandı. Program dinleyenlerden yoğun ilgi gördü.





Yorum Gönder