SGK Müdürü Bal’dan 31 Mart Uyarısı!

30 Mart 2021 Salı 15:03
Bu haber 416 kez okundu

Hatay Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hamit Bal, 7256 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya başvurmuş olan vatandaşlara çağrıda bulunarak, borçların peşin ve ilk taksit ödemelerinin 31 Mart tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

SGK Müdürü Bal'dan 31 Mart Uyarısı!

Hatay Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hamit Bal, 7256 sayılı Kanun kapsamında yapılandırmaya başvurmuş olan vatandaşlara çağrıda bulunarak, borçların peşin ve ilk taksit ödemelerinin 31 Mart tarihinde sona ereceğini hatırlattı.

Yasanın getirdiği fırsat ve ödeme avantajların devam etmesi için 31 Mart’ın son gün olduğunu ifade eden Bal, GSS prim borçlarının ise 30 Nisan 2021 tarihine kadar peşin veya taksitler halinde ödenebileceğini ifade etti.

Müdür Hamit Bal, Sosyal Güvenlik Prim borçlarını yapılandıran vatandaşlar için yaptığı çağrıda şunları söyledi; “Bilindiği üzere; 30 Aralık 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile SGK yapılandırma başvuru tarihi 1 Şubat 2021 tarihine, ödeme süresi ise 31 Mart 2021 tarihine kadar uzatıldı. Söz konusu yapılandırma ile sigorta primleri, işsizlik sigortası primi, GSS primi, idari para cezaları, rücu alacaklar, yersiz ödenen gelir ve aylıklardan doğan alacaklar ile Bağ-Kur sigortalıların daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacakların yeniden yapılandırıldığı belirtilerek; peşin ve ilk taksit ödemelerin 31 Mart tarihinde sona ereceği açıklandı. Ayrıca; Genel Sağlık Sigortalısı (GSS)  prim borçlarının ise 30 Nisan 2021 tarihine kadar peşin veya taksitler halinde ödenmesi durumunda gecikme cezası ve zammın tamamının silineceği belirtildi. Genel Sağlık Sigortalısı olanlardan daha önce gelir testine başvurmayanların 31 Mart 2021 tarihine kadar ikametlerinin bağlı bulunduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına gelir tespiti için başvurmaları halinde GSS primleri gelir testi sonuçlarına göre başlangıç tarihinden itibaren güncellenerek, hane içindeki geliri asgari ücretin 1/3’ünden az olduğu tespit edilen vatandaşların prim borçları silinerek primleri devlet tarafından karşılanacak. Bu sebeple 7256 sayılı yasanın getirdiği fırsat ve ödeme avantajların devam etmesi için 31 Mart 2021 tarihinin geçirilmemesini vatandaşlarımızdan önemle arz ediyorum” dedi.

Yorum Gönder