‘Sıfır Atık Projesi’ Miniklerle Hayat Buldu

27 Mart 2019 Çarşamba 17:52
Bu haber 836 kez okundu

Arsuz’a bağlı Karaağaç Anaokulu, israfı önlemek, kaynakları verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak için ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında ‘Geri Dönüşüm Avcıları’ sergisi düzenledi.

‘Sıfır Atık Projesi' Miniklerle Hayat Buldu

Arsuz’a bağlı Karaağaç Anaokulu, israfı önlemek, kaynakları verimli kullanmak, atık miktarını azaltmak ve atıkları geri kazanmak için ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında ‘Geri Dönüşüm Avcıları’ sergisi düzenledi.

Karaağaç Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilen sergiye Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Dönmez, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Halil Karabacak, Payas İlçe Milli Eğitim Müdürü Eray Sarı, Arsuz İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Kesik, bölge okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı. İlk olarak Karaağaç Anaokulu’nda öğrenciler, okul idaresi ve öğrenci velileri tarafından hazırlanan geri dönüşüm değerlendirme ürünleri ve oyun parkı alanı gezen protokol üyeleri Karaağaç Okul Müdürü Fatma Bal’dan bilgi aldılar.

Yapılan çalışmalardan dolayı tüm öğrencileri, velilerini ve okul idaresini tebrik eden Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve Arsuz İlçe Kaymakamı Musa Sarı, bundan sonraki süreçte yapılacakların destekçisi ve takipçisi olacaklarını belirttiler.

Daha sonra protokol üyeleri, öğrenciler hep birlikte Karaağaç Anaokulu çok amaçlı salonda kendileri için hazırlanan programı takip ettiler. Burada bir konuşma yapan Karaağaç Anaokulu Müdürü Fatma Bal, geri dönüşümün yeniden yaşanılabilir bir dünya yaratmak için önemine dikkat çekerek, “Plastik şişelerden tutun fabrika atıklarına kadar her şey geleceği yok edecek tehlikededir. Bunun yanında her gün kâğıt havlu, gazete ve kitap sayfalarına kadar milyonlarca kâğıt için kesilen ağaçları düşünerek insan gelecek için endişe ediyor. Bize düşen camlar, kağıtlar, plastikler akla gelen kullanılan her maddeyi doğaya çöp olarak değil yeniden kullanılabilecek hale dönüştürülebilmesidir” dedi.

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı ise, “Pet şişeler, gazeteler belki maddi değeri fazla olmayan şeyler olabilir ama burada bizim önemsediğimiz konu buradaki öğrencilerimize verdiğimiz mesajdır. Geri dönüşümü olan bütün atıkların nasıl değerlendirebileceğimizi onlara genç yaşta aşılamanın bir çalışmasıdır. Bundan dolayı okul idaremize, öğrencilerimize ve destek olan size değerli velilerimize teşekkür ediyorum. Avrupa’da özellikle atıklar konusunda benim dikkatimi çeken, mahallelerde isteyenin istediği yere çöpünü atamadığı atıkların güzel ayrıştırıldığı ve bunların ekonomiye nasıl kazandırıldığı memnuniyetle gördüm. İstiyoruz ki zamanla biz de tamamen bunları ekonomiye dönüştürebilelim, temiz toplum için çocuklarımıza bunları şimdiden aşılayabilelim” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Arsuz Nardüzü Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış oldukları ‘Palyaçolar Ülkesi’ tiyatro oyunu sergilendi. Karaağaç Anaokulu öğrenci velileri tarafından hazırlanan ‘Atık Malzeme Dönüşü’ defilesi izleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Hazırlanan gösterilerin ardından Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, okul öğretmenlerine ‘Geri Dönüşüm Avcıları’ madalyalarını takdim etti. Karaağaç Anaokulu Okul Aile Birliği tarafından protokol üyelerine geri dönüşüm malzemelerinden yapılan hediyeler verildi. Düzenlenen törenin ardından ‘Sıfır Atık Sergisi’nin kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi.

Misafirler tarafından gezilen sergi katılımcıların büyük beğenisini topladı.

Yorum Gönder