SİME - SEN’den ABD'ye Boykot Kararı

16 Ağustos 2018 Perşembe 22:02
Bu haber 822 kez okundu

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN), Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırı gerçekleştiren ABD’ye yönelik boykot kararı aldıklarını bildirdi.

SİME - SEN'den ABD'ye Boykot Kararı
 Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN), Türkiye’ye yönelik ekonomik saldırı gerçekleştiren ABD’ye yönelik boykot kararı aldıklarını bildirdi.

Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Genel Başkanı Serdar Dursun imzalı yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’nin toprak bütünlüğüne terör örgütleriyle müdahale ederek başarılı olamayanların, ekonomik savaş açarak Türkiye’ye açık açık saldırı gerçekleştirdiği belirtildi. Bu ve buna benzer uluslararası müdahaleler sonucu emperyalist ülkelerin ve işbirlikçilerinin güçsüz ülkeler üzerinde uyguladığı politikalarla dünyada 815 milyon insanın açlıkla mücadele ettiği ifade edilen açıklamada, “95 yıllık Cumhuriyet dönemimizde ve tarihimizde bütünlüğümüze, milli varlığımıza, örf, adet ve toplumsal yapımıza saldırılar tarihin hiçbir döneminde hiç bitmemiştir. Buna rağmen Türkiye halkının tek talebi istikrarın sürekli olduğu huzurlu, gelişmiş, müreffeh ülke hedefidir. Tarih boyunca düşmana korku salan ülkemizin en büyük zenginliğiinsan yapısı olan toplumumuzun vatanı ve milleti söz konusu olduğunda, gönül hudutlarının bir ölçütü olmadığı bilinmelidir.

Vatan savunmasında verdiğimiz şehit sayımız dünya üzerindeki bazı ülkelerin toplam nüfusuna eşit yada daha fazlası konumundadır. Bundan dolayıdır ki tarihinde devlet kurup devlet yıkan başka bir millet bulunmamaktadır. Ülkemizde en fazla şehit sayısına sahip kurumların devlet memurları olarak soğuk savaşa ve ülkemiz üzerinde oynanan kirli oyun ve projelerinden dolayı düşmanlığımızı kazanmış ülkelere karşı yapılacak her türlü hamlede görevimizin başında, Devletimizin yanındayız. Her Kademedeki kamu görevlisi bu Milli Mücadeleye destek vermekle yükümlü olmalıdır. Fedakârlık edilmesi gereken hususlarda tereddüt edilmeden gerekli katılım sağlanacaktır.” denildi.

Türkiye üzerinde oynanan kirli oyun ve projelere karşı yapılacak her türlü hamlede sendika olarak devletin yanında olunduğu bildirilen açıklamada,

“Bu bağlamda; üyelerimizin ve mesai arkadaşlarımızın katılımı ile;

1-) Amerika ve İsrail mallarına karşı boykot yapılarak ürünlerin alınmaması,

2-) Tüketim gereçlerinde Amerika ve İsrail menşei olan ürünlerin tercih edilmemesi,

3-) Özellikle döviz ile alım satım yapılmaması, varsa dövizlerin elden çıkarılarak Türk Lirasına itibar kazandırılması

4-) Petrol türevi yakıtların en az seviyede kullanılması,

5-) Yazılı ve görsel basında spekülatif beyanlarla muhatap olunmaması,

6-) Amerika ve İsrail’e düzenlenen gezilere katılınmaması, sağlanacaktır.

Tüm Kamuoyuna duyurulur.” ifadeleri kullanıldı.

Yorum Gönder