Siz Nasıl Bir Kaymakamsınız?

12 Ekim 2017 Perşembe 19:01
Bu haber 1660 kez okundu

Yıllarını ülkenin geleceğine yön veren öğrencileri yetiştirmeye adayan, eğitim sektöründe emek harcayan başarılı öğretmenlerin mülki amirleri tarafından takdir edilmesi emektar öğretmenleri oldukça duygulandırıyor.

Siz Nasıl Bir Kaymakamsınız?

Yıllarını ülkenin geleceğine yön veren öğrencileri yetiştirmeye adayan,  eğitim sektöründe emek harcayan başarılı öğretmenlerin mülki amirleri tarafından takdir edilmesi emektar öğretmenleri oldukça duygulandırıyor. Yaklaşık 20 yıllık meslek hayatlarında kimi öğretmenlerin ilk defa böyle bir başarı belgesiyle onure edilmeleri eğitim camiasında memnuniyetle karşılanıyor.

Bu anlamda İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk tarafından İskenderun’da başarılı öğrencilerin yetişmesinde katkıları olan başarılı öğretmenlere sunulan takdir belgeleri, öğretmenleri teşvik edip mutlu ediyor. Halkla iç içe, samimi iletişimi ve sosyal faaliyetlerdeki yaklaşımıyla kısa zamanda halkın gönlünde taht kuran İskenderun’un sevilen kaymakamı Recep Soytürk gittiği okullarda sevinçle karşılanırken duygu dolu anların yaşanmasına da neden oluyor.

Yunus Emre Ortaokulu öğretmenlerinden yaklaşık 17 yıllık meslek hayatında ilk defa eğitimcileri onure eden bir kaymakamla karşılaşmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Türkçe Öğretmeni Nilgün Yanık ile Teknoloji Tasarım Öğretmeni Ali Kuş, ‘Bizleri çok mutlu ettiniz. Unutamayacağımız bir anı bıraktınız.” cümleleriyle başta Kaymakam Soytürk ve tüm öğretmenleri duygulandırdılar.


İskenderun’a atandığı günden bu yana bir çok kesim tarafından çalışmaları, samimiyeti, yakın alakası nedeniyle beğeni toplayan İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk,
‘Siz nasıl bir Kaymakamsınız?’ Sorusu ile her kesimin takdiri ile karşılanıyor.

Geçtiğimiz ay 2016-2017 Eğitim – Öğretim yılı 8. sınıf 2. dönem Merkezi Ortak Sınavı’nda (TEOG) başarılı olmasına katkıda bulunan, öğrencilere öncülük edip, bilgi ve deneyimlerini verimli ve etkili bir şekilde aktarma konusunda olağanüstü gayret gösteren ve üstün başarılı çalışmalar yapan çeşitli branşlarda yaklaşık 350 öğretmene İskenderun Kaymakamlığınca ‘Başarı Belgesi’ verilmişti.

Bu bağlamda okullarda ziyaretler gerçekleştiren İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk eğitime ve eğitimciye önem vermesinden dolayı öğretmenler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanıyor.

Sabah saatlerinde İskenderun Yunus Emre Ortaokulu’na ziyaret gerçekleştiren İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’ü, Okul Müdürü Cihangir Kaya, Müdür Yardımcıları İnayet Sarı, Bader Güneş, Taner Günay, Gökhan Söker tarafından karşılandı.

Öğretmenler odasında öğretmenler ile de tek tek tanışan Kaymakam Soytürk, TEOG’ta devlet okulları arasında öğrencilerine en çok ful yaptıran öğretmenleri takdir ederken, ayrıca okulun genel başarısından dolayı da memnuniyetini ifade etti.

Okul Müdürü Cihangir Kaya ise, TEOG’ta 5 şampiyon ve ayrı branşlarda en fazla öğrencisine İskenderun’da ful yaptıran öğretmenlerin kendi okulları Yunus Emre Ortaokulu’nda olduğunu söyledi.

Öğretmenler ile sohbet eden Kaymakam Soytürk’e teşekkürlerini ifade eden öğretmenler, yıllardır eğitim camiasında öğretmenleri tebrik eden, takdir eden bir kaymakamla karşılaşmaktan dolayı mutluluklarını ifade ettiler.

Kaymakam Soytürk, öğretmenlik mesleğinin toplum içinde çok ayrıcalıklı bir yeri olduğunu ifade ederek, “Her başarının bir öyküsü var ve her başarı öyküsünde de öğretmenlerimiz ya da eğitimcilerimiz önemli bir rol üstleniyor. Her başarının ödül ile taçlandırılmasının yerinde olacağı anlayışıyla değerli öğretmenlerimize başarı belgesi takdim edilmesine karar verdik ve uyguladık. Burada bütün öğretmenlerimizin başarıdaki emeklerini de göstermek istedik. Sizleri tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Kaymakam Soytürk fırsat oldukça tüm okulları ziyaret etmeye çalışacağını belirtirken, bu güne kadar mülki idare amirliği süresince asayiş, huzur ve eğitim unsurlarının kendisi için önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Haber: Mustafa Mert





Yorum Gönder