‘Sosyal Hizmet Saati'nde Aile Eğitimi Anlatıldı

14 Ocak 2023 Cumartesi 16:48
Bu haber 444 kez okundu

Mega Radyo’da ‘Sosyal Hizmet Saati’ programına Psikolog Metin Karaahmetli ve Psikolog Münevver Uyar konuk oldu.

‘Sosyal Hizmet Saati'nde Aile Eğitimi Anlatıldı

Mega Radyo’da ‘Sosyal Hizmet Saati’ programına Psikolog Metin Karaahmetli ve Psikolog Münevver Uyar konuk oldu.

Sosyal hizmetlerle ilgili tüm merak edilenlerin konuşulduğu “Sosyal Hizmet” saati adlı programına bu hafta Sosyal Hizmet Merkezi İskenderun İlçe Müdürü Yılmaz Balaman’ın projesi olarak İskenderun Mega Radyo’da, Aile ve Sosyal Hizmetler Merkezi alanına giren konuları, daha fazla vatandaşa ulaştırmak ve daha çok vatandaşı bilgilendirmek için ‘Sosyal Hizmet Saati’ radyo programı ikinci programını gerçekleştirdi.

Sosyal Hizmet Merkezi İskenderun ilçe Müdürlüğünde Psikolog olarak görev yapan Metin Karaahmetli’nin sunumunu yaptığı ‘Sosyal Hizmet Saati’ programında, aile eğitim programı kapsamındaki eğitim modelleri konuşuldu.

Eğitim programları dahilinde 5 modül ve 28 ünite ile evlilik öncesi eğitimleri gerçekleştirildiğini dinleyicilerle paylaşan Sosyal Hizmet Merkezi İskenderun ilçe Müdürlüğünde Psikolog olarak görev yapan Münevver Uyar, toplumun her bir ferdine ulaşarak ülkemizin sosyal kalkınmasına öncü olduklarının altını çizdi.

Psikolog Münevver Uyar evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması gerektiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

“Evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarda nasıl baş edeceklerini bilmeleri, evliliğe ‘İyi bir başlangıç yapabilme’ fırsatı verecektir. Evlilik uyumunda eşlerin evlilik öncesi hazırlığının ve evlilik problemleri henüz ortaya çıkmadan eğitim almalarının önemi bilimsel çalışmalarla ortaya konulmaktadır”

Mega Medya stüdyolarından canlı yayınlanan ‘Sosyal Hizmet Saati’ programı, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden de canlı yayınlanırken, program her hafta Çarşamba günü saat 15.15’te dinleyicileriyle buluşmaya devam edecek.

Vatandaşların bilgilendirildiği “Sosyal Hizmet Saati” radyo programının yönetmenliğini Mustafa Mert, Şirvan Selçuk ve Ali Kemal Zerenli yaptı.





Yorum Gönder