Soydan HBB Aday Adaylığını İGC’de Açıkladı

24 Ekim 2018 Çarşamba 10:44
Bu haber 725 kez okundu

Geçmiş dönem Hatay milletvekili Mehmet Soydan, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’ni ziyaret ederek hem İGC’nin yeni yönetimini tebrik etti, hem de AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını kamuoyuna duyurdu.

Soydan HBB Aday Adaylığını İGC'de Açıkladı

Geçmiş dönem Hatay milletvekili Mehmet Soydan, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’ni ziyaret ederek hem İGC’nin yeni yönetimini tebrik etti, hem de AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını kamuoyuna duyurdu.

Her zaman halkla beraber siyaset ilkesini benimsediğini ve bu anlayıştan hiçbir zaman vazgeçmediğini söyleyen Soydan, Hatay’ın Recep Tayyip Erdoğan’ı olmak için yola çıktığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul belediyeciliği anlayışını örnek gösterdi ve bu anlayışı Hatay’da da uygulamak istediğine vurgu yaptı.

Ak Parti’nin Hatay Büyükşehir kazanacağını da sözlerine ekleyen Mehmet Soydan, “2019 yılı Mart seçimleri için Türkiye’de süreç işlemeye başladı. Biz bu sürece biraz erken başladık. Cumhurbaşkanımız ‘Erken kalkan yol alır’ açıklamasını her fırsatta dile getirdiği için, biz de bu söze uyarak yolumuza erken çıktık. İnsanlarımızın görüşlerini aldık, halkımızın eğilimlerine baktık, halkımızdaki ilgi ve desteği görmek bizleri son derece mutlu etti. Ben her zaman halk ile beraber siyaseti tercih etmişimdir. Siyasette kendi başınıza değil, halkın talepleri doğrultusunda iş yapmanın doğru olduğuna inanırım. Geçtiğimiz günlerde Genel Yönetimler Başkanımız ‘Her ile bir Tayip Erdoğan arıyoruz’ demişti. Ben de Hatay’da Tayip Erdoğan olmak için yola çıkıyorum aslında. Cumhurbaşkanımızın İstanbul belediyeciliğini tüm kamuoyu biliyor. Biz de İstanbul belediyeciliğinde yaptığı önemli atakları ve önemli katkıları Hatay’da gerçekleştirmek için, belediyeciliğin bugünkü formatını daha da büyütmek ve geliştirmek için, Hatay halkını sadece yerel yönetimlerde değil, yerel kalkınmada öncülük etmek için, hem sanayi hem turizm hem de yerel kalkınmada organizasyonlar kurmak, bu şehirde liderlik yapabilmek için yola çıkıyoruz. Dolayısıyla sadece İskenderun’un değil, Hatay’ın birleşme ve bütünleşmeye ihtiyacı var. Kısır küçük çekişmeler yerine, daha büyük hedeflere yürümemiz gerekiyor. Dolayısıyla ben bu yolculukta Hatay halkının desteğini hem de kendime olan güveni yerinde bulduğum için önümüzdeki süreçte başlayacak olan aday adaylığı için bunu daha açık şekilde halkımıza sizlerin aracılığı ile duyurmak istedim. Tabii ki gayret bizden takdir Allah’tan. Hatay Büyükşehir’i kazanacağız diye yola çıkıyorum. Aday adaylığı ya da adaylık için değil, Büyükşehir’i kazanacağız iddiasıyla yola çıkıyorum. Bizler iş, icraat ve hizmet yapmak için bu yoldayız” dedi.

Yorum Gönder