Su Ürünleri Av Sezonu Açıldı

17 Eylül 2019 Salı 14:59
Bu haber 567 kez okundu

Su ürünleri av yasağının kalkması nedeniyle 15 Eylül 2019 Pazar günü saat 18:00’da Çevlik Balıkçı Barınağında Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni düzenlendi.

Su Ürünleri Av Sezonu Açıldı
Su ürünleri av yasağının kalkması nedeniyle 15 Eylül 2019 Pazar günü saat 18:00’da Çevlik Balıkçı Barınağında Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Töreni düzenlendi.

Düzenlenen Törene; Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adnan Özkaya, Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, Samandağ Belediye Başkan Vekili Selman Kahlıoğulları, Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Duran, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Çolakoğlu, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Başkanı Alican Yaman Yılmaz, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, Tekebaşı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Sezgin Gümüş, balıkçılar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Su Ürünleri Av Sezonu Açılış Programı, Samandağ Devlet Hastanesi Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Ardından, Tekebaşı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Sezgin Gümüş, İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Başkanı Alican Yaman Yılmaz, Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Çolakoğlu ve Samandağ Kaymakamı Murat Kütük açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Tekebaşı Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Sezgin Gümüş; “Bugün her zaman olduğu gibi ekmeğinizi denizden çıkarmak üzere Vira Bismillah diyerek başlayacaksınız. Sezonun huzurlu, bereketli ve bol kazançlı geçmesini diliyorum. Sezonun hayırlı olması dileğiyle, Vira Bismillah diyorum” dedi.

İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu; “ sıfır atık ve Mavi Projesinin Oda olarak Türkiye çapında ortağıyız. Çevreye çok önem veriyoruz. Çevreyi güzel korumadıkça balıklarımızı koruyamayacağız, bunun bilincindeyiz. Akdeniz’i kirleten ikinci büyük ülkeyiz. Bu bizim için büyük bir ayıp. Lütfen çocuklarımızı bu şekilde bilinçlendirelim. Balıkçı arkadaşlarımıza da bu konuda katkı beklediğimizi iletelim. Herkesi saygıyla selamlıyor, rastgele diyorum. “ dedi.

Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Başkanı Alican Yaman Yılmaz; “Balık tabiat ananın bize armağan ettiği mucizevi bir şifa kaynağıdır. Balığın besin değeri çok yüksek olup yaşlısından gencine vücut gelişimi için çok önemli doğal vitamin deposudur.  Balıkçılarımızın bereketli bir sezon geçirmelerini dilerim” dedi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Çolakoğlu ; “ Avrupa birliği ülkelerine ihracatını yaptığımız tek hayvansal ürün balıktır. Yarattığı katma değer ve istihdama katkısı ile stratejik öneme sahip olan su ürünleri sektörü dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişmektedir. Hayırlı bereketli bir sezon geçirmek dileğiyle bütün balıkçılarımıza rastgele diyorum. “ dedi.

Samandağ Kaymakamı Murat Kütük, yaptığı konuşmada;  “Bundan önce görev yaptığım Zonguldak, Karadeniz, balıkçılık işinin ciddiyetle yapıldığı bir bölgemiz. Orada gördüğümüz canlılığı maalesef burada göremiyoruz ama umarız ki önümüzdeki dönemlerde Akdeniz bölgemizde de, bizim ilçemizde de balıkçılık diğer geçim kaynakları gibi önemli bir geçim kaynağı olarak önümüze çıkar. Balıkçılığın gelişmesi için özellikle bilimsel yöntemlerle tespit edilmiş kurallara muhakkak uymamız gerekiyor. Bereketini sunan bu deniz gün gelip hiçbir şey vermemeye başlayabilir. İşte o zaman iş işten geçmiş olacak. İş işten geçmeden, sadece balıkçılar değil bütün toplum olarak elimizi gerektiği gibi taşın altına koymamız gerekir. Bugün saat 12 itibarı ile bütün balıkçılarımız denize açılacaklar. Nasiplerini, kısmetlerini arayacaklar. Bizler de kendilerine rastgele diyoruz. Hep birlikte vira bismillah diyoruz. Yeni sezonumuz hayırlı uğurlu olsun. “ ifadelerine yer verdi.

Protokol konuşmalarının ardından dualar eşliğinde kurban ve açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri, balıkçı teknesine binerek kısa bir gezinti gerçekleştirdiler. Açılış töreninin ardından katılımcılara balık ekmek ikramı yapıldı.

Yorum Gönder