‘Süper İyi Günler ‘ İskenderun’da

04 Aralık 2019 Çarşamba 15:01
Bu haber 691 kez okundu

Otizimli bir bireyin duygularının içine girebildiğimiz eşi benzeri olmayan bir oyun; ‘Süper İyi Günler ‘ Asi Medya Organizasyon farkıyla İskenderun'da sahne alacak.

‘Süper İyi Günler ‘ İskenderun'da
Otizimli bir bireyin duygularının içine girebildiğimiz eşi benzeri olmayan bir oyun; ‘Süper İyi Günler ‘ Asi Medya Organizasyon farkıyla İskenderun'da sahne alacak.

10 Aralık 2019 Salı akşamı, SİMYA Koleji Yusuf Baysal Sanat salonunda seyircinin karşısına çıkacak olan oyun Otizm farkındalığı açısından önemli mesajlar içeriyor.

Oyun, Londra ve New York’da gişe rekorları kırdıktan ve en prestijli tiyatro ödüllerine layık görüldükten sonra, Türkiye'de de 8 Ödül aldı. Türk Tiyatrosu’nda bir ilki gerçekleştiren oyun, özel efektler ve görsel tasarımla seyircinin üç boyutlu bir deneyim yaşamasını sağlıyor.

Mark Haddon’un 32 dile çevrilmiş romanı, Simon Stephens tarafından sahneye aktarılmış ve Londra ile Broadway’i sarsmıştı. Oyun, Nedim Saban’ın yenilikçi rejisi ve özenli Türkçe çevirisiyle 2019 yılının başından bu yana sahneleniyor ve eleştirmenlerden büyük övgü topluyor.

Seyircilere ‘süper iyi bir gün’ yaşatmayı hedefleyen oyunda 7507’ye kadar asal sayıların tümünü ezbere bilen, ancak insanları çözemeyen 17 yaşındaki Asperger sendromlu Christopher Boone’un sıra dışı yaşamı konu ediliyor.

Emir Özden‘e üç farklı oyunculuk ödülü kazandıran proje, Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri‘nde Yılın Prodüksiyonu seçildi ve İstanbul Kent Üniversite Öğrencileri tarafından “Yılın Oyunu” olarak değerlendirildi. Nedim Saban‘a Yılın Sosyal Sorumlulukta Fark Yaratan Tiyatro Sanatçısı olarak YEKÜV Ödülü ve Yılın Yenilikçi Tiyatro Yöneticisi olarak Best Of City Ödülünü kazandıran “SÜPER İYİ GÜNLER”, Türk Tiyatrosu’nda ilk kez kullanılan bir teknolojiyle izleyicilere üç boyutlu eşsiz bir deneyim yaşatıyor.

Detaylı bilgi ve iletişim; :Asi Medya Organizasyon 05071206424

Yorum Gönder