‘Sürki’ İsimli Robot Uluslar Arası Yarışmada Şampiyon Oldu

02 Ekim 2019 Çarşamba 16:48
Bu haber 550 kez okundu

Teknofest 2019 İstanbul Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali Robotik Yarışması Yumurta Toplama kategorisinde ‘SÜRKİ’ isimli robot Uluslar arası yarışmada şampiyon oldu.

‘Sürki' İsimli Robot  Uluslar Arası Yarışmada Şampiyon Oldu
Teknofest 2019 İstanbul Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali Robotik Yarışması Yumurta Toplama kategorisinde ‘SÜRKİ’ isimli robot Uluslar arası yarışmada şampiyon oldu. Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yusuf Rıdvanoğulları, Yoldaş Barut, Aydın Baytar ve Can Şahutoğlu'nun, okul öğretmenleri Okay Yılmaz, Kenan Başağa ve Sabri Can Bozdemir danışmanlıklarında tasarladıkları 2 robotla yarışmaya katıldılar.

17 – 22 Eylül tarihleri arasında 1 Milyon 750 bin ziyaretçinin katılımı ile İstanbul Atatürk Hava Limanı’nda gerçekleşen yarışmada “SÜRKİ” isimli robot namağlup şampiyon oldu. “ASİ” isimli robot ise eleme grubunda 3. oldu.

Yarışmaya katılan Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Erol Kaynak, okul öğrencilerinden Yusuf Rıdvanoğulları, Yoldaş Barut, Aydın Baytar, Can Şahutoğlu ve öğretmenleri Okay Yılmaz, Ecevit Kimyon ve Sabri Can Bozdemir, Samandağ Belediye Başkanı Av. Refik Eryılmaz’ı ziyaret ettiler.

Başkan Eryılmaz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Teknofest 2019 İstanbul Uzay, Havacılık ve Teknoloji Festivali Robotik Yarışması Yumurta Toplama kategorisinde “SÜRKİ” isimli robotla Uluslararası yarışmada şampiyon olan Adem Nural Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yusuf Rıdvanoğulları, Yoldaş Barut, Aydın Baytar ve Can Şahutoğlu'nun, okul öğretmenleri Okay Yılmaz, Kenan Başağa ve Sabri Can Bozdemir bizleri ziyaret ettiler. 17 – 22 Eylül tarihleri arasında 1 Milyon 750 bin ziyaretçinin katılımı ile İstanbul Atatürk Hava Limanı’nda gerçekleşen yarışmada “SÜRKİ” isimli robot NAMAĞLUP ŞAMPİYON olan “ASİ” isimli robotla ise eleme grubunda 3. alan, ilçemize bu gururu yaşatan öğrencilerimizi ve Öğretmenlerini Kutluyorum. İşte bizim ihtiyaç duyduğumuz gençlik budur. Göğsümüzü kabartan gençlerimize hediyelerini de vererek bir ödülde bizlerden olsun dedik. Gençler Sizlerle gurur duyuyoruz, belediye olarak her daim başarılı öğrencilerimizin yanında olmaya devam edecek, başarılarını sahipleneceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Okul Müdürü Erol Kaynak yaptığı açıklamada; “ Başkanımızın öğrencilere ve teknolojiye olan ilgisinden dolayı çok mutlu olduk. Belediye Başkanımız, bundan sonraki çalışmalarda da destek olacaklarını ifade ettiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Başkan Eryılmaz, öğrencileri tebrik ederek kendilerine hediyelerini verdi ve hatıra fotoğrafı çekti.

 

 

Yorum Gönder