Tabu: 'Sivil Memurlar Sahipsiz Bırakıldı'

25 Nisan 2018 Çarşamba 13:04
Bu haber 1987 kez okundu

Sivil Memurlar Sendikası (SİME – SEN) Hatay İl Başkanı Erol Tabu, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev yapan sivil memurların, mali ve sosyal haklar yönünden üvey evlat muamelesi gördüğünü belirtti.

Tabu: 'Sivil Memurlar Sahipsiz Bırakıldı'

SİME – SEN Hatay İl Başkanı Erol Tabu:

Sivil Memurlar Sahipsiz Bırakıldı

Sivil Memurlar Sendikası (SİME – SEN) Hatay İl Başkanı Erol Tabu, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nde görev yapan sivil memurların, mali ve sosyal haklar yönünden üvey evlat muamelesi gördüğünü belirtti.

SİME-SEN Hatay İl Başkanı Erol Tabu yapmış olduğu basın açıklamasında; “2018 yılı yan ödeme kararnamesi 18 Nisan 2018 tarihi itibariyle onaylandı. Bu kapsamda özlük haklarını 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu'na göre alan subay, astsubay ve uzman erbaşların maaşlarında 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere aylık net 400 lira iyileştirme yapılmıştır” dedi.

‘Yan Ödeme Kararnamesinde Sivil Memurlar Sahipsiz Bırakıldı’

Tabu; Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görevli biz sivil memurlar, bu konudaki ısrarlı taleplerimize rağmen görmezden gelindik, adeta yok sayıldık ve ayrıştırılarak sahipsiz bırakıldığını bu durum dolayısıyla on binlerce sivil memurun kurumlarına olan aidiyet hissini sarsmış ve moral ve motivasyonunu olumsuz etkilediğini, aileleriyle birlikte yaklaşık 100 bin kişiye sirayet eden bir mağduriyet oluşturmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli devlet memurlarının da emeklerinin ve fedakarlıklarının karşılığı olarak maaşlarında bir iyileştirmeye ihtiyaç vardır. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görevli sivil memurların, zor çalışma şartları ve terör tehdidi altında görev yaptıklarından dolayı diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurlardan daha fazla can güvenliği riski taşıdıkları ve daha fazla yıprandıklarına dikkat çekti.

‘Terör Örgütlerinin Açık Hedefi Olan Bir Kurumda Görev Yapıyoruz’

İl Başkanı Tabu ayrıca, “Sivil bir kuruluşta görev yapan devlet memurları ile aynı çalışma şartlarını taşımadığımız bilindiği halde ‘Eşit işe, eşit ücret’ politikasının arkasına sığınılmış ve bu yanlış uygulanan politikanın esiri edilmiş durumda olduklarını, oysa terör örgütlerinin açık hedefi durumunda bulunan bir kurumda görev yaptıklarını, nitekim 14 Sivil Memur arkadaşımız, yalnızca TSK’da görev yaptıkları için Merasim Sokak’ta şehit düşmüşlerdir, sivil bir kurumda görev yapıyor olsaydılar halen hayatta olacaklardı” dedi.

‘Sivil Memurların Görmezden Gelinmesi Anayasanın Eşitlik İlkesine Aykırıdır’

Kamuoyuna duyurdukları basın açıklamasında, “Sivil memur statüsündeki personellerin zor çalışma şartları ve can güvenliği riski altında bu külfetlere katlanmaları beklenirken birlikte çalıştığı üniformalı personellere tahsis edilen nimetlerden faydalandırılmaması hakkaniyete aykırı olduğunu fiili duruma dikkat edildiğinde görülecektir ki söz konusu bu düzenleme eşitsizliğe sebep olmaktadır. Sivil Memurların bu stratejik kurumlardaki hizmeti, sunduğu katkısı karşılıksız bırakılmıştır. Oysa ki; sivil memurlar da üniformalı personel ile aynı binada hatta aynı odada birlikte fiilen görev yapmaktadır. Bu eşitsizliğin giderilmesi ve nimet ve külfette adaletin sağlanması ve bu sayede kuruma aidiyet hissi ve iş verimliliğin artması, nihayetinde kamu hizmetinin daha etkin sürdürülmesi gerçekleştirilmelidir” diyen Tabu, sözlerini şöyle tamamladı; “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM)’de görev yapan sivil memurların sosyal ve mali yönden haklarının verilmemesi ve bir çözüme kavuşturulmaması durumunda, sivil memurların başka bir kamu kurumlarına geçmek için muvafakat vermeyi düşündüklerini” ifade etti.

Yorum Gönder