Tarihte Vakıf Kuran Kadınlar Konferansına Yoğun İlgi

14 Mayıs 2018 Pazartesi 11:19
Bu haber 634 kez okundu

KADEM Hatay Temsilciliği ve Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle İTSO'da düzenlenen Tarihte Vakıf Kuran Kadınlar konferansı büyük ilgi gördü.

Tarihte Vakıf Kuran Kadınlar Konferansına Yoğun İlgi

KADEM Hatay Temsilciliği ve Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle İTSO'da düzenlenen Tarihte Vakıf Kuran Kadınlar konferansı büyük ilgi gördü.

İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr Arzu Terzi'nin konuşmacı olarak katıldığı konferansa İskenderun kaymakamı Recep Soytürk Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, Osmanlı arşivleri araştırmacısı M. Akif Terzi Hatay il Milli Eğitim müdürü Kemal Karahan İskenderun Rum Ortodoks Kilisesi vakıf başkanı Can Teymur ve çok sayıda davetli katıldı.

Kadem Hatay Temsilciliğimiz ve Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen konferansın açılış konuşmasını Kadem Hatay şube başkanı Selma Tunç yaptı. Tunç konuşmasında Kadem'in aynı zamanda vakıf olarak faaliyet göstermekte olduğuna vurgu yaparak kısaca hizmetlerden söz etti. Vakıf hizmetlerinin en önemlisinin öğrenci yurtları olduğunu belirten Tunç Türkiye’nin dört bir yanında bulunan Kadem yurtlarında öğrencilere ve yurt dışından gelen öğrencilere huzurlu ve güvenli ortamlarda yaşam alanları sunduklarını söyledi.

Daha sonra konuşan Vakıflar Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran ise özellikle Hatay'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler vererek Hatay'da bulunan vakıf kültür varlıklarından birçoğunun restore edildiğini ve bazılarının onarım çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Osmanlı Arşivi araştırmaları ile son dönemlerde başarılı çalışmalara imza atan Mehmet Akif Terzi ise Payas'ta bulunan Sokullu Mehmet Paşa külliyesinin hangi şartlarda kurulduğunu ayrıntıları ile anlattı.

Konferansın konuşmacısı olan İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr Arzu Terzi' ise Vakıf Kuran Kadınlar ve Bezmiâlem Valide Sultan “  konulu konferansını gerçekleştirdi

Terzi konuşmasında Padişah II. Mahmud’un ikinci eşi ve padişah Abdülmecid’in annesi olan Bezmialem Valide Sultan’ın günümüze bıraktığı birçok eserden ve kadınların haklarına sahip çıkmasından dolayı Osmanlı tarihinin en tanınmış sultanlarından birisi olduğuna vurgu yaptı.

Bezmialem Valide Sultanın hayatıyla ilgili bir kitap hazırlayan ve bilgileriyle ışık tutan Prof. Dr. Arzu Terzi Bezmialem Valide Sultan’ın kurduğu vakıflar hakkında ayrıntılı bilgiler aktardığı konferans dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı. Konferans sonunda Prof. Dr. Arzu Terzi misafirlerine kitaplarını imzaladı. 

Yorum Gönder