Taşeron Çalışanlarında Sözleşme Sevinci!

25 Ağustos 2016 Perşembe 16:46
Bu haber 5643 kez okundu

Uzun yıllardır emeklerinin peşinde koşan taşeron çalışanları 2014 yılında torba yasayla tanınan sendikal haklarla birlikte açılan hak arama faaliyetlerine başladı.

Taşeron Çalışanlarında Sözleşme Sevinci!
Uzun yıllardır emeklerinin peşinde koşan taşeron çalışanları 2014 yılında torba yasayla tanınan sendikal haklarla birlikte açılan hak arama faaliyetlerine başladı.

Bu bağlamda bir süredir yapılanma ve örgütlenme çalışmalarını hızlandıran HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı ÖZ-BÜRO İŞ (Büro, Eğitim, Güzel Sanatlar, Ticaret ve Kooperatif İşçileri) Sendikası Hatay’da yapılanmasını tamamlayarak yetki belgesini aldı ve ilk sözleşmesini gerçekleştirdi.

Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde çalışan ÖZ-BÜRO İŞ Sendikası üyesi 830 şirket çalışanı, 18.07.2016 tarihinde gerçekleştirilen imza ile toplu iş sözleşmesi sevincini yaşıyor.

İmzalanan bu sözleşmenin ardından sendika Hatay İl Temsilciliği Teşkilatlanma Sorumluları Ergün Eker ve Adem Okay yaptıkları açıklamada şunları ifade etti; “HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı ÖZ-BÜRO İŞ ile TÜHİS Türk Ağır Sanayi ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası arasındaki uyuşmazlık sonucunda hakem kurulunun imzalamış olduğu bu toplu iş sözleşmesi biz taşeron çalışanları için bir milattır.

Bizi tatmin eden bir sözleşme olmasa da bir ilki başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Şunu açık bir dille ifade edeyim ki bu zorlu süreçte gerek ÖZ-BÜRO İŞ Sendikası genel başkanlığı gerekse Hatay’da çok büyük gayret sarf eden arkadaşlarımızın çalışmaları takdire şayandır.

Bu bağlamda genel başkanımız sn. Baki Gülbaba ve Yönetim Kuruluna ve Hatay’da emeği geçen tüm arkadaşlarımıza şükranlarımızı bir borç biliriz. Bu sözleşme zorluğunu çok iyi bildiğimiz bu yolda atılan büyük bir adım olduğu inancındayız. Bu sözleşme ile birlikte taşeronda çalışan arkadaşlarımız hem maddi hem sosyal haklar kazanmış olup yarına daha bir umutla bakma imkanına kavuşmuşlardır.

Sözleşme ile birlikte üyelerimiz yıllık izin, fazla çalışma mesaisi, dini ve ulusal bayram çalışmaları da fazla mesai ücretlerinin ödenmesi, bayram harçlığı çocuk yardımı, iki adet ikramiye, yakacak yardımı, yılda bir defaya mahsus olarak okuyan çocuklara eğitim yardımı, doğum ve ölüm yardımları, askerlik yardımı, evlilik yardımı, hastalık yardımı, doğal afet yardımı, giyim ve koruyucu eşya yardımı, yemek yardımı, sosyal izinler (doğum, ölüm, evlilik vb.) haklara kavuşmuşlardır. Bu sözleşmenin tüm taraflara hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Yorum Gönder