Tatlı Patatesler Uzunaliç’te Toprakla Buluştu

21 Şubat 2022 Pazartesi 15:09
Bu haber 333 kez okundu

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kırsal kalkınma projesi kapsamında Hataylı çiftçilerin yüzünü güldürecek bir çalışmayı daha hayata geçirdi.

Tatlı Patatesler Uzunaliç'te Toprakla Buluştu
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kırsal kalkınma projesi kapsamında Hataylı çiftçilerin yüzünü güldürecek bir çalışmayı daha hayata geçirdi.

Lütfü Savaş, zor günlerden geçen çiftçilere destek amaçlı başlatılan proje kapsamında Antakya Uzunaliç Mahallesi’nde üreticilerle bir araya geldi ve tatlı patates fidelerini toprakla buluşturdu.

Mahalle sakinleri ve çiftçiler tarafından büyük ilgi ve sevgiyle karşılanan Savaş, hayata geçirdikleri çalışma hakkında açıklamalarda bulundu.

Tatlı patates üretimini bölgedeki 25 aileyle birlikte gerçekleştireceklerini söyleyen Savaş, “Tatlı patatesleri hemşerilerimizle birlikte ekeceğiz. Bölgedeki 25 ailemiz tatlı patates ekecek. Toplamda 1 milyon fide üretilecek. Üretilen fideleri diğer köylere de göndererek üretimi arttıracağız. Ayrıca 10 ailemiz fesleğen ve süs biberi fide üretimi yapacak. Bununla birlikte 70 ailemize badem, alıç ve ceviz fidesi vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Hassa ve Arsuz ilçelerindeki çiftçilerin üretime dâhil olacağını ifade eden Savaş, “Toplamda 4 milyon fidenin üretimini yapmış olacağız. 4 milyon fideyi 2 bin ailemiz ekecek ve 5 bin tonluk rekolte elde edeceğiz. Tüm Türkiye ve dünyaya ihracat yapmaya başlayacağız” dedi.

Kırsal kalkınma programı ile yıl sonunda yaklaşık 10 bin çiftçiye ulaşılacağını söyleyen Savaş bu sayının gelecek yılın sonunda 20 bine çıkacağını müjdeledi.

Savaş konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Küçük arazisi olan çiftçilerimize ekonomik destek amaçlı tohum ve fide vermeye devam edeceğiz. Çiftçilerimizle anlaşmalı tarım yapacağız ve ürettikleri ürünleri kırsal kalkınma çerçevesinde almaya devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl sonuna kadar 20 bin ailemize destek vermeye çalışacağız. Çiftçilerimizin ekonomik olarak daha rahat üretim yapması için uygun şekilde gübre temin edeceğiz. Üreticimizin, çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Kırsaldaki insanımız yaşasın, şehirdeki insanımıza katkı sağlasın.”

Açıklamalarının ardından Başkan Lütfü Savaş, mahalle sakinleri ve üreticilerle birlikte tatlı patates fidelerinin ekimi gerçekleştirdi.


Yorum Gönder