TEKNOVERSİTE Teknolojik Altyapısını Geliştiriyor

13 Eylül 2019 Cuma 13:02
Bu haber 628 kez okundu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan; ‘Makine İmalatına Yönelik Eğitim Teknolojilerinin Geliştirilmesi’ isimli proje, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu

TEKNOVERSİTE Teknolojik Altyapısını Geliştiriyor
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan; ‘Makine İmalatına Yönelik Eğitim Teknolojilerinin Geliştirilmesi’ isimli proje, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Yaklaşık 1 milyon TL bütçesi olan proje ile İSTE’nin mesleki eğitim ve teknolojik altyapısı ve kapasitesinin artırılması sağlanacak.
Merkezi Hatay’da bulunan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA); Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye illerini kapsayan TR63 Düzey 2 bölgesinde 2019 Yılı İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı (MESLEK) kapsamında çıktığı proje çağrısına 51 kuruluş projeleri ile başvuruda bulundu. İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu tarafından hazırlanan ‘Makine İmalatına Yönelik Eğitim Teknolojilerinin Geliştirilmesi’ isimli proje 51 proje arasından en yüksek ikinci puana layık görülerekdestek kapsamına alındı.

İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli’nin destekleri ile hazırlanan projenin yürütücülüğünü İSTE Rektör Yardımcısıve İskenderun Meslek Yüksekokulu (İMYO)Müdürü Prof. Dr. Selçuk Mıstıkoğlu yapıyor. Koordinatörlüğünü Öğr. Gör. Mustafa Çakır’ın yapacağı projede, koordinatör yardımcıları olarak Öğr. Gör. Hakan Kalpakçıoğlu, Öğr. Gör. İbrahim Özyalçın, Öğr. Gör. Fırat Duman ve Öğr. Gör. Dr. Habibe Gürsoy Demir görev alıyor. Proje ortağı olan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nın  (İTSO)yanı sıra, Kahraman Sarsılmaz Makina San. Tic. Ltd. Şti. Akçelik Boru Sanayi A.Ş, AGM Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş ile Tümay Makina Ltd. Şti. de projeye iştirakçi olarak katıldı.

Proje kapsamında, güncel makine ve teçhizat geliştirilecek, ders müfredatlarının güncellenmesi ve Makine İmalat Sanayiinin ihtiyaçları doğrultusunda eğitimler verilmesi sağlanacak. Proje ile İSTE İskenderun Meslek Yüksekokulu’na; bir adet CNC torna, bir adet CNC freze, bir adet CNC lazer kesme, 2 adet TIG/WIG gazaltı kaynak makinası, 3 adet MIG/MAG gazaltı kaynak makinesi,  bir adet plazma kesme makinesi, 2 adet hidrolik ve elektro hidrolik eğitim seti, 2 adet pnömatik ve elektro pnömatik eğitim seti, bir adet SAL tipi 3B yazıcı, 3 adet çanta tipi ark kaynak makinesi, 9 adet solarmatik kaynak makinesi, bir adet FDM tipi üç boyutlu yazıcı, 1 adet üç boyutlu tarayıcı ileilgili makine ve teçhizatın sarf malzemeleri kazandırılacak.

Yorum Gönder