Temiz Çevre İçin Zabıta Ekipleri Devrede

09 Temmuz 2019 Salı 15:09
Bu haber 546 kez okundu

İskenderun Belediyesi daha temiz bir İskenderun için çalışmalarını sürdürüyor.

Temiz Çevre İçin Zabıta Ekipleri Devrede

İskenderun Belediyesi daha temiz bir İskenderun için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu çerçevede İskenderun Belediyesi pazaryerlerini daha temiz hale getirmek ve vatandaşın pazaryerlerinde sağlıklı bir şekilde alışverişini yapmasını sağlamak amacıyla pazarcı esnafa çöp poşeti dağıttı.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından dağıtılan çöp poşetleri pazarcı esnafını da memnun etti.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, “Bu uygulama ile pazar yerinde dağıtılan poşetleri kullanan esnafımız sebze ve meyvelerin satışı sırasında biriken çöpleri yere değil poşetlere atacak böylelikle daha temiz bir pazar yeri oluşacak” dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise hedeflerinin daha temiz pazar yerleri olduğunu belirterek, "Pazar yerlerinde yere atılan kabuklar pazaryerinde hem kokuya, hem de kirlenmesine neden oluyordu. Biz bu sorunu çözüme kavuşturmak için pazarcı esnafımıza çöp poşeti dağıtarak, çöplerini bu poşette toplamalarını sağlayacağız. Daha sonra çöplerin bulunduğu poşetler pazaryeri kalktıktan sonra toplanacak. Böylece pazar sonrası çirkin görüntüyü ortadan kaldırmış olacağız ”dedi.

Başkan Tosyalı,” daha sonra temizlik işleri müdürlüğü ekiplerimiz bu uygulama ile kısa bir sürede pazaryerlerini temizlemiş olacak. Vatandaşımız da temiz bir ortamda pazar alışverişlerini yapmış olacak. Yapılan bu çalışmada emeği geçen dernek başkanları, pazar esnafı ve tüm personele teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim " şeklinde konuştu.

Pazarcı esnafı ve vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını belirttiler.

Yorum Gönder