TOBB ve İTSO Belen’de Geleceğe Nefes Oldu

22 Mart 2021 Pazartesi 14:24
Bu haber 1226 kez okundu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde düzenlenen Fidan Dikim Töreni’ne katıldı.

TOBB ve İTSO Belen'de Geleceğe Nefes Oldu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde düzenlenen Fidan Dikim Töreni’ne katıldı.

Hatay’ın İskenderun Belen ve Arsuz ilçelerinde yaşanan yangınlarda zarar gören ormanlık alanların ağaçlandırma çalışmalarına TOBB’un önderliğinde Oda ve borsalardan destek geldi.

Belen ilçesi Fatih Mahallesi'ne TOBB tarafından 31 bin fidan dikim töreni gerçekleşti.

Toplantıya ev sahipliği yapan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası adına Başkan Levent Hakkı Yılmaz, protokole hitaben yaptığı konuşmasında; “Geçen yıl bölgemizde yem yeşil arazilerimizin çöle dönüşmesi, bitkilerin ve hayvanların yanarak yok olması hepimizi derinden etkilemiştir. Yerleşim yerlerine dahi sıçrayan bu yangınlar, maalesef bazı vatandaşlarımızın evlerinin, arabalarının ve iş yerlerinin hasar görmelerine yol açmıştır. O dönemde ilk günden itibaren yangınların söndürülmesinde hep birlikte örnek bir mücadele verilmiştir. Tüm kurum ve kuruluşlar imkanları çerçevesinde ve hava muhalefetine rağmen yangın hızla kontrol altına alınmıştır. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak iş yerleri zarar gören üyelerimizi ve evleri yanan vatandaşlarımızı ziyaret ettiğimiz günlerde TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu sürekli bölgede yaşanan gelişmeleri ve bizleri takip ederek, destek olmuştur. Hee zaman olduğu gibi zor zamanımızda bizleri yalnız bırakmayan moral ve güç veren değerli Başkanımıza ilgi, alaka ve destekleri için çok teşekkür ediyoruz. Yangının söndürülmesinden sonraki süreçte de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve Orman İşletme Müdürlüğümüzün iş birliğiyle başlatılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Hatay Genç Girişimciler Kurulu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hatay Kadın Girişimciler Kurulunun destekleri ile sürdürülen fidan bağış kampanyasında yaklaşık 31 bin fidan sayısına ulaşılmıştır. Başlatmış olduğumuz bu kampanyamızın gelecek nesillere nefes olacağına inanıyoruz. Yaşanan orman yangınlarının yaralarını hep birlikte sararken fidan bağış kampanyamıza destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımıza oda ve borsalarımıza ve bağış yapan tüm hayırseverlere çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Fidan dikim töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, aldıkları karar doğrultusunda 81 il, 160 ilçedeki 365 oda ve borsada her kişi adına fidan katkısı talep ettiklerini ve bu kapsamda 31 binden fazla fidan bağışlandığını ifade etti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeniden oluşturulan ormanların milletin birliği ve beraberliğini yeniden pekiştireceğinin altını çizerek, "Sevinerek gördük ki, tüm milli meselelerde olduğu gibi burada da milletimiz birlik, beraberlik içinde hareket etti.

Bizler; kıyamet koparken bile, elinde bir fidan varsa onu dikmenin tavsiye edildiği bir kültürden geliyoruz. Ağaca, yeşile ve çevreye sahip çıkmak, insanoğlu için en önemli erdemdir." dedi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç da birçok sivil toplum kuruluşunun desteğiyle yanan alanları yeşillendirmeyi sürdürdüklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından 31 bin fidan toprakla buluştu. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve protokol üyeleri ile birlikte fidan diktiler.

Programa, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belen Kaymakamı Hayrettin Baskın, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Meclis Başkanı Okan Belli, İTSO Başkan Yardımcıları Muhsin Yeter, Mahir Taner, İTSO Muhasip Üyesi Gassan Kuran, İTSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Müfit Tennioğlu, Raşit Özyurt, Sanem Akpınar, Selma Yılmaz, Hıdır Güneş, İTSO Meclis üyeleri ile oda ve borsa temsilcileri katıldılar.

Belen Fatih Mahalle sakinleri de fidan dikim töreninde emeği geçen yetkililere teşekkürlerini ilettiler.





Yorum Gönder