Tosyalı: ‘İstiklal Marşı Milletimizin İlham Kaynağıdır’

12 Mart 2021 Cuma 16:21
Bu haber 782 kez okundu

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ‘İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100’üncü yıldönümünü onur ve coşkuyla idrak ediyoruz’ dedi.

Tosyalı: ‘İstiklal Marşı Milletimizin İlham Kaynağıdır'

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, ‘İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 100’üncü yıldönümünü onur ve coşkuyla idrak ediyoruz’ dedi.

İstiklal Marşımızın, bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde milletimizin gösterdiği büyük kahramanlığın, milli değerlerimizi ve ideallerimizi yansıtan azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesi olduğunu belirten Başkan Fatih Tosyalı, mesajında şunları kaydetti:

"İstiklal Marşı; Türk Milleti’nin hürriyet ve bağımsızlığından ödün vermeyeceğinin tescili,  milletin kederde ve kıvançta birliğinin tercümanı, tarihten silinmek istenen bir milletin hangi değerlere sarılarak istiklal mücadelesini kazandığını anlatan tarihi bir belgedir.

Şanlı Bayrağımızla birlikte, bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşı, özlü dizeleriyle milletimizi ortak düşünce ve duygularda buluşturmakta, birlik ve dayanışmamızı güçlendirmektedir. İstiklal Marşı’nın yazılmasına neden olan süreci ve Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın”  temennisini benliğimizde sürekli canlı tutmalıyız.

Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklâl Marşında anlamını bulan, geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Marşı’nın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Savaşı’nın bütün kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum"

Yorum Gönder