Kerbela’yı Anmak Hak ve Adalette Olmaktır!

18 Ekim 2016 Salı 10:30
Bu haber 1751 kez okundu

Muharrem ayı münasebetiyle Alevi cemaati inanç önderlerinden Mehmet Arslan’ın öncülüğünde aşure ve Kerbela şehitlerine matem etkinliği gerçekleştirildi.

Kerbela'yı Anmak Hak ve Adalette Olmaktır!
Muharrem ayı münasebetiyle Alevi cemaati inanç önderlerinden Mehmet Arslan’ın öncülüğünde aşure ve Kerbela şehitlerine matem etkinliği gerçekleştirildi.

Ehlibeyt aşıkları, İmamlar şahı Hz. Hüseyin(a.s.) ve beraberindeki 72 ehlibeyt mensubunun Kerbela’da şehit edildiği muharrem ayı münasebetiyle düzenlenen Aşure ve matem etkinliğinde buluştular. Alevi Cemaatinin inanç önderlerinden Mehmet Arslan tarafından okunan dualar ve İslam’da Sevgi, Kardeşlik, Hoşgörü temalı, şiddet karşıtı konuşmalarla Kerbela şehitleri matem ile yad edildiler.

Etkinlikte okunan duaların öncesinde söz alan kanaat önderi Mehmet Arslan, davetlileri “gönlümdeki Allah ve Peygamber sevgisi, yüreğimdeki Kerbela ateşi ile tüm Can’ları selamlıyorum. Hepiniz aşure ve matem etkinliğimize hoş geldiniz, şeref verdiniz” diyerek selamladı.

Mehmet Arslan konuşmasında özetle şunları söyledi; “Muharrem ayı Peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in sevmeye, öpmeye koklamaya doyamadığı, dünyada reyhanım, çiçeğim dediği,  İmamlar Şahı Hz. Ali’nin oğlu, İmam Hz. Hüseyin(a.s.) ile 72 Allah aşığı, ehlibeyt dostunun Kerbela çölünde şahadet şerbetini içtikleri aydır. Kerbela musibeti; mezhebi, meşrebi, kültürü, inancı, coğrafyası ne olursa olsun her imanlı insanın ortak acısıdır. Kerbela’yı anmak, Hak ve Adalette olmak, Hak’kın ve İman’ın yanında olmak demektir” dedi.

Kalabalık Ehlibeyt âşıklarının hazır bulunduğu etkinlikte Kuran-ı kerim tilaveti ve okunan duaların ardından davetlilere aşure ikram edildi.

Yorum Gönder