Trafikte Yaya Önceliğine Dikkat Çekildi

06 Şubat 2019 Çarşamba 15:36
Bu haber 700 kez okundu

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı düzenlenen farkındalık etkinliği İskenderun’da yağmur altında gerçekleşti.

Trafikte Yaya Önceliğine Dikkat Çekildi

Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla tüm Türkiye’de eş zamanlı düzenlenen farkındalık etkinliği İskenderun’da yağmur altında gerçekleşti.
www.youtube.com/watch

Şehitpamir Caddesi’ni Doktorlar Caddesi’ne bağlayan (Vakıfbank Önü’ndeki) yaya geçidi ile sahil mevkii İş Bankası önündeki yaya geçidinde gerçekleşen etkinliğe İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mevlüt Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Ferit Gül, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, İskenderun Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ferit Ali Gündel, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, jandarma ve trafik ekipleri, kamu kurum ve kuruluşları ile STK temsilcileri katıldı.

Yaya geçidinde renkli görüntülerin oluştuğu etkinliğe start veren İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılının ‘Yaya Öncelikli Trafik’ yılı ilan edilmesinin ardından ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’ sloganıyla Türkiye genelinde eş zamanlı gerçekleştirilen uygulamanın, yıl boyunca çeşitli etkinliklerle devam edeceğini ifade etti.

Yaya geçidi önünde araç sürücülerine broşür, şapka ve karanfil dağıtarak, araç sürücülerini yayalara geçiş hakkı verilmesi yönünde bilgilendiren İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, “Bugün İçişleri Bakanımız başta olmak üzere, Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde emniyet ve jandarma ekiplerince bütün yaya geçişlerinde yayalara öncelik verilmesi için başlatılan bir farkındalık faaliyetimiz bu. Zaten İskenderun ve Hatay’ın insanlarında yayaların geçişlerine bir hassasiyet vardı.  Yaptığımız bu etkinlikle bunu halkımıza bir kez daha hatırlatmış olduk. Gördüğünüz gibi yağmur yağmasına rağmen halkımız etkinliğimize destek verdi. Sokağa çıktığımızda trafik durmaya ve bizler de yaya geçidinden geçmeye başladık. İnşallah bu uygulama devam eder ve sokağa çıktığımız anda, çocuklarımız sokakta oynarken herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmaz. Yollar sadece araçlara tahsisli değil. Yaya geçişlerinin olduğu noktada yayalara saygı duymak gerekiyor. Bir gün sürücü olduğunuz yerde yarın yaya olacaksınız, öncelik yayaların” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından Kaymakam İskender Yönden, İskenderun Gençlik Merkezi Gönüllü Gençlerinden tekerlekli sandalye ile etkinliğe destek veren İlker Eker ve diğer kurum müdürleri ile birlikte yaya geçidinden geçerek sürücülerin yayalara hassasiyet göstererek yol vermelerini rica etti.

Etkinlik emniyet trafik ekipleri ve jandarma ekiplerinin sürücülere broşür, şapka ve karanfil dağıtarak bilgilendirmeleri ile son buldu. 

Yorum Gönder