TSK’dan Ortodoks Cemaati’ne Madalya

29 Haziran 2018 Cuma 14:23
Bu haber 855 kez okundu

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Bölge Başkanı Albay Faik Ahmet, Ramazan ayında iftar yemeği yerine TSK Güçlendirme Vakfı’na bağışta bulunan İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Vakfını ziyaret etti.

TSK'dan Ortodoks Cemaati'ne Madalya
Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Bölge Başkanı Albay Faik Ahmet, Ramazan ayında iftar yemeği yerine TSK Güçlendirme Vakfı’na bağışta bulunan İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Vakfını ziyaret etti. TSK güçlendirme Vakfı adına Albay Faik Ahmet, Ortodoks Cemaati Vakıf başkanı Can Teymur’a madalya takdim etti. 
Albay Faik Ahmet’e ziyaretinde, TSK Vakfı Onursal Başkanı İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Vakfın İskenderun Şube Başkanı Kazım Gökmen ve Yönetimi de eşlik ederken, TSK Vakıf Heyetini, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Can Teymur ve Yönetimi ile cemaat üyeleri karşıladı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Can Teymur, yaptığı kısa hoş geldiniz konuşmasında; “İskenderun Ortodoks Cemaati olarak bizler, ülkemizde huzur, mutluluk ve asırlardır süregelen birlikteliğin devamıyız. Bundan büyük bir onur duyuyoruz. Bu vesileyle biz, kahraman silahlı kuvvetlerimizin başarısı için kutsal ibadet yerimizde her zaman dua ediyoruz. Biz eğer rahat uyuyorsak, Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizi, güvenlik güçlerimizin, Türkiye’mizi korumak adına yapmış oldukları feragatli çalışmaları sayesindedir. Biz bunun bilinci içerisindeyiz. Büyük bir sevgi, büyük bir saygı içerisinde bu duygularımızı ifade ediyoruz. Ruhani liderimiz ve vakfımız adına şükranlarımızı arz ediyorum. Ortodoks Cemaati, ülkemizin birlik, beraberliği, refah ve mutluluğu için dün ne idiyse bugün de gelecekte de aynı duyguları taşıyor. Hepimiz ülkemizin başarısı, mutluluğu için büyük bir dua içerisindeyiz. Vatanımız için hayatlarını feda eden kahraman şehitlerimizi de büyük bir minnet ve şükranla anıyorum. Onların önünde saygıyla eğiliyorum, Ruhları şad olsun. Bizleri burada onurlandırdığınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Yapılan bağıştan ötürü Ortodoks Cemaati Vakfına teşekkürlerini sunan Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı Bölge Başkanı Albay Faik Ahmet de; “Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’nın Türkiye’de 3 tane temsilciliği var. Mersin Temsilciliği olarak aranızda olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Vakfımıza yapılan her türlü nakit bağışta biz bizzat bağışta bulunanların yanına giderek, gönül bağımızı kurmak ve onu geliştirmek istiyoruz. Özellikle Ortodoks Cemiyeti’nin yaptığı bağış bizleri çok gururlandırdı, onurlandırdı. Sizin de samimi, içten bu duygularınızla daha mutlu oldum, iyi ki varsınız. Bu güzel vatanımızda birlik, beraberlik içinde kardeşçe yaşıyoruz. Allah ordumuza zeval vermesin. İnşallah daha huzurlu, daha mutlu bir şekilde, bu birlikteliğimiz devam edecek.
Yeni oluşturduğumuz fahri tanıtım kurulunun vakfımızın bu bölgede tanınmasına, bilinmesine çok katkısı oldu. Bu konuda Kaymakam beyin büyük destekleri oldu. Zeytin dalı operasyonunda ordumuzun yapmış olduğu mücadelede, bu bölge halkının gösterdiği duyarlılık inanın bizi minnettar etti. İnşallah bundan sonra bu güzel vatanda hep beraber, daha mutlu, refah ve huzur içerisinde yaşayacağız. Bizim vakfımıza yapmış olduğunuz nakit bağıştan dolayı size madalyanızı takdim etmek istiyorum. Bu bağışınızdan dolayı sizi hiç unutmayacağız” şeklinde konuştu.
Albay Faik Ahmet TSK Güçlendirme vakfı adına şükran Madalyasını Ortodoks cemaatindeki vatandaşlarımızı temsil eden Vakıf başkanı Can Teymur’a takdim etti. 

Yorum Gönder