TÜGVA Gençleri Piknik Alanındaki Çöpleri Topladı

10 Eylül 2018 Pazartesi 11:32
Bu haber 1645 kez okundu

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Hatay Şubesi farkındalık oluşturmak için çöp topladı. Belen TÜGVA üyeleri bir araya gerek, Belen Piknik Alanları ve Mesire yerlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla çöp toplama etkinliği düzenlendi.

TÜGVA Gençleri Piknik  Alanındaki Çöpleri Topladı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Hatay Şubesi farkındalık oluşturmak için çöp topladı.  Belen TÜGVA üyeleri bir araya gerek, Belen Piknik Alanları ve Mesire yerlerinde farkındalık oluşturmak amacıyla çöp toplama etkinliği düzenlendi.

Mesire alanında gruplara ayrılan TÜGVA üyeleri, çöpleri toplayıp poşetlere doldurdu.

TÜGVA Hatay il Başkanı Sinan Köklü, etkinliğe katılan çöp toplayan Belen TÜGVA gençlerine duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Köklü, “Türkiye Gençlik Vakfı Belen TÜGVA olarak, Belen Piknik Alanları ve Mesire yerlerinde çevre temizliği yaptık. ‘Temiz Toplum, Temiz Çevre, Temizlik İmanın Yarısıdır’ pankartlarımızı ağaçlara astık. Programa katılan koordinatör arkadaşlara ve Belen TÜGVA gençliğine teşekkür ederim” diye konuştu.

Köklü, “Şehirler sadece belediyelerin yaptığı çalışmalarla temiz olmaz. İnsanlarımızın da çevre bilinci ile hareket ederek hem şehri, hem mesire alanları temiz tutması da çok çok önemli. Burada gençlerimiz çok güzel bir iş yaptı. Tüm gençlerimize bu anlamda önemli görevler de düşüyor. Aileleri ile birlikte pikniğe gelen gençlerimizin büyüklerini çöpleri yerlere atmamaları konusunda uyarmaları bizim söylememizden daha etkili olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Köklü son olarak, ormanların insanların en büyük sermayesi olduğunu, onları korumak adına bilinçli bir neslin yetişmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Yorum Gönder