Turhan; ‘Hatay’ı Geliştirdik, Büyüttük’

29 Aralık 2018 Cumartesi 10:39
Bu haber 645 kez okundu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, dünya güzeli olarak tanımladığı Hatay’da yaptığı açıklamada, Hassa Tüneli’nin ihalesinin önümüzdeki yıl içerisinde yap, işlet, devret yöntemiyle yapılacağını söyledi.

Turhan; ‘Hatay'ı Geliştirdik, Büyüttük'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, dünya güzeli olarak tanımladığı Hatay’da yaptığı açıklamada, Hassa Tüneli’nin ihalesinin önümüzdeki yıl içerisinde yap, işlet, devret yöntemiyle yapılacağını söyledi.

Hassa Tüneli projesi kapsamında 19 bin 240 metre uzunluğunda 4 tünel, bir viyadük ve 4 köprü yapılacağını kaydeden Turhan, Hatay’ın gelişmesine, kalkınmasına ve bir aktarma istasyonu olarak kullanılmasına da imkan verecek olan projeyle Hassa’nın adeta lojistik üste dönüşeceğini ifade etti.

Hatay’ın tarih boyunca ticaretin merkezi olma konumunu koruduğunu vurgulayan Bakan Turhan, “Dünya güzeli Hatay’ın ulaşım ve iletişimi için 16 yılda hükümetlerimiz 3,5 milyara yakın bir yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımların her kuruşuyla Hatay’ın yollarını yaptık, hava alanlarını, demir yollarını yeniledik, limanlarımızı kurduk, iletişim otoyollarını döşedik. Hatay’ı geliştirdik, büyüttük. Hatay’a yapılan bölünmüş yollar 484 kilometreye ulaştı” dedi.

“Amanos Dağları’nı yaklaşık 20 kilometrelik tünelle geçerek Dörtyol’u, Hassa-Kırıkhan yoluna bağlayacak ve İskenderun Limanı’nı en kısa yoldan Güneydoğu Anadolu Bölgesine bağlayacak olan Dörtyol-Hassa yolunu da yatırım programına aldık” diyen Bakan Turhan, önümüzdeki yıl ihalesi yapılacak Hassa Tüneli ile ilgili şu bilgileri verdi: “Güzergah planları ve kavşaklar onaylandı, ÇED sürecini tamamlayıp yap, işlet, devret yöntemiyle ihalesini yapıp çalışmalara başlayacağız. Tabii bu proje üzerinde durmak istiyorum, bildiğiniz gibi ülkemizin en yoğun deniz trafiğine sahip olan limanlarından biri de İskenderun Limanı’mız. İskenderun Limanı’mızın çevresinde yoğun sanayi yerleşkesi var. Bu limanı özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne, Orta Doğu’ya, Güney Asya’ya hatta hizmet verecek bir ulaşım sistemi olarak kullanmak istediğinizde bu limanın çevresindeki lojistik merkezler şu anda mevcut liman çevresinde yapma imkanı yok. Bahsettiğim gibi çevresi yerleşimlerle dolu, sanayi tesisleriyle dolu, biz Dörtyol, Hassa yolunu yaparak Hassa bölgesinde oluşturacağımız lojistik üstlerle bölgenin ve Hatay’ımızın gelişmesine, kalkınmasına, bir aktarma istasyonu olarak kullanılmasına da imkan verecek.”

Bakan Turhan konuşmasında ayrıca, Hatay milletvekillerinin talebi üzerine otoyolun kent sınırları içerisindeki bölümünün da ücretsiz olacağının müjdesini verdi.

Yorum Gönder