Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlanacak

12 Nisan 2018 Perşembe 18:48
Bu haber 987 kez okundu

Dünyada ve Ülkemizde en hızlı gelişen sektörlerden biri olan ‘Turizm’ konusunda toplumun bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’ bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Turizm Haftası Etkinliklerle Kutlanacak

Dünyada ve Ülkemizde en hızlı gelişen sektörlerden biri olan ‘Turizm’ konusunda toplumun bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla her yıl 15–22 Nisan tarihleri arasında kutlanan ‘Turizm Haftası’  bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlamalar çerçevesinde İskenderun’daki ilk tören 16 Nisan Pazartesi günü Saat 10:00’da Atatürk anıtı alanında gerçekleştirilecek.

Anıt alanında gerçekleşecek çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulacak ve İstiklal Marşı okunacak. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından yöresel yemek sunumu, el sanatları sergisi ve şiir dinletisi etkinlikleri için Sahil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine geçilecek.

hava şartlarının müsait olması halinde denizde Optimist Yelken sporcularının, gökyüzünde de Yamaç Paraşüt sporcularının Anıt alanı ve iskele’de gösterileriyle etkinliklere renk katması bekleniyor.

İskenderun Kaymakamlığı koordinasyonunda, ilçe turizm ve kültür ofisi, İskenderun Turizm Derneği, İSTE Turizm ve Otelcilik Fakültesi, İskenderun Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleşecek etkinliklerin Hafta boyunca şöyle devam etmesi öngörülüyor:

17 Nisan 2018 Salı günü saat 10:30’da İlçe Halk Kütüphanesinde  Kitap Sergisi

18 Nisan 2018 Çarşamba günü Saat 16:00 İskenderun Primemall AVM’de Protokol, Basın ve Turizmciler ile birlikte Topluca Sinema İzleme Etkinliği.

Aynı gün saat 20:00’de Belediye Kültür Sarayında İTSO Gönüllüler korosu tarafından halka açık Türk Sanat Müziği konseri icra edilecek.

19 Nisan 2018 Perşembe günü saat 11:00’de Protokol üyeleri, Turizmciler ve Basın mensuplarının katılacağı Tekne Turu etkinliği.

20 Nisan 2018 Cuma günü saat 09:30 ile 17:00 arasında İSTE Merkez Kampüsünde  Türkiye’nin çeşitli Üniversitelerinden yaklaşık 200 konuk Akademisyen’in katılımıyla

''Turizmde Teknoloji Ve İnovasyon'' Konulu Uluslararası Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu gerçekleştirilecek.

Turizm Haftası münasebetiyle 15-22 Nisan tarihleri arasında İskenderun Deniz Müzesi’nin Öğretmen ve öğrenciler için ücretsiz olacağı, aynı tarihlerde Türk KIZILAYI mobil kan alma standının da Anıt alanında hizmet vereceği bildirildi.




Yorum Gönder