Turizm Platformundan Yoğun Temaslara Devam…

22 Mayıs 2019 Çarşamba 12:36
Bu haber 856 kez okundu

İskenderun Turizm Derneği (İSTUDER) İle Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yönetimlerinin ortak, güç birliğiyle oluşturduğu “Hatay Turizm Çalışma Platformu” çalışmaları kapsamında Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı Valilik İskenderun Çalışma Ofisinde, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı da Antakya HATMEK binasındaki çalışma ofisinde ziyaret etti.

Turizm Platformundan Yoğun Temaslara Devam…
HBB Başkanı Savaş; “HADO 6 Ay İçinde Seferlere Başlayacak”

Vali Doğan; “Arsuz - Samandağ Yolu 29 Ekimde Açılacak”

İskenderun Turizm Derneği (İSTUDER) İle Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) yönetimlerinin ortak, güç birliğiyle oluşturduğu “Hatay Turizm Çalışma Platformu” çalışmaları kapsamında Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı Valilik İskenderun Çalışma Ofisinde, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı da Antakya HATMEK binasındaki çalışma ofisinde ziyaret etti.

Hatay Turizmine yönelik sorun ve ihtiyaçları belirleyip, çözüm odaklı ortak çalışmalar için bölgenin dinamikleriyle birlikte harekete geçen turizmciler seri ziyaret ve temaslarına ara vermeden devam ediyorlar. Hatay Turizm Çalışma Platformunu oluşturmak üzere bir araya gelen TÜRSAB Hatay Yöre Temsil Kurulu Başkanı Reşat Mursaloğlu ve üyeleri ile İSTUDER yönetim kurulu başkanı Sabahattin Uygun ve yönetim kurulu üyeleri, sektörle ilgili sorunları, çözüm önerilerini ve talepleri paylaşmak üzere geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdikleri İskenderun Kaymakamı İskender Yönden ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı ziyaretlerinin ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan ve HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı da makamında ziyaret ederek istişarelere devam ettiler.

Turizmcileri İskenderun’daki Valilik çalışma ofisinde kabul eden Vali Doğan, Hatay’ın Turizmini önemsediğini belirterek bu güç birliği platformunun oluşumundan memnuniyet duyduğunu ifade etti. Hatay için yapılan her çalışmayı desteklediklerini ve bu yönde Valilik olarak da yoğun çalıştıklarını vurgulayan Vali Doğan özetle şunları söyledi: “İskenderun, Arsuz, Madenli, Konacık, Çevlik ve Karamağara’yı kapsayacak şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Arsuz Madenli bölgemizi su sporları merkezi, yat limanı ve HADO gemilerinin yanaşacağı liman şeklinde düşündük. 180 Kilometre kadar sahilimiz var ama koy’u olmayan bir denizimiz var. HADO ve yat limanını birlikte düşünüyoruz. Bölgede yaşayan insanların teknelerini bağlayıp yanaşabilecekleri bir yerle birlikte nitelikli tesislerin de katılımıyla o bölgeyi bir merkez haline getireceğiz. Bunun yanında 50 yıldır yapılmayan Arsuz-Samandağ yolu yapılıyor. 29 Ekim’de de açılışını yapıp faaliyete sokacağız inşallah” dedi.

Heyet daha sonra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı Antakya HATMEK binasındaki makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Savaş: “HADO konusunda maalesef Seyfi bey çok duyarsız ve keyfi davrandı. HADO Arsuz’da devreye girecek, resmi proje 6 ay sürecek. İskenderun için bir marina projemiz var, bakanlık aşamasına getirdik. 4 yıldır bu proje için çalışıyoruz, Erzin’den Yayladağı’ndaki sınıra kadar bütün deniz ölçümlerinin, rüzgârı, derinlik ve kıyı şeridinin taranmasının hepsini yaptık ve bir plan çıkarttık. Vali bey ile de paylaştık. Atakaş Camii ile Anıt Alanı arasında bir yere yapmayı düşünüyoruz. İskenderun sahilini canlandırma konusunda Sayın Valimiz ile de projelerimiz var. EXPO 2021, Gastronomi ve HADO projeleri Hatay’ın turizmine ve ticaretine katkı sağlayacak projelerdir. Özellikle EXPO’ya ayrı bir parantez açmak istiyorum. EXPO Hatay’daki kırsal kesimi güçlendirme, geliştirme Dünya’ya açma projesidir. Bununla birlikte dünya mutfağını da buraya taşıyacağız. Dünya’da 26 şehrin tescillenmiş mutfağı var. Bunları EXPO kapsamında Hatay’a, İskenderun bölgesine kuracağımız uluslar arası gastronomi merkezine taşıyacağız” dedi.

Önümüzdeki günlerde Hatay Valiliği, Turizm İl müdürlüğü ve HBB’nin öncülüğünde düzenlenen geniş kapsamlı Turizm Çalıştayında aktif olarak görev üstlenecek olan Hatay Turizm Platformu üyeleri yoğun çalışmalarına ara vermeden devam edecek.

 

Yorum Gönder