Türk Bayrağı Aşık Maşuk Tepesi'nde!

27 Ekim 2020 Salı 14:59
Bu haber 1547 kez okundu

Antakya Defne Rotary Kulübü tarafından, Cumhuriyet’in 97. yıldönümü kapsamında bir yürüyüş düzenlendi.

Türk Bayrağı Aşık Maşuk Tepesi'nde!

Topluma mesaj veren farklı projelerle ses getiren Antakya Defne Rotary Kulübü Başkanı Nermin Tiftikçi; “Cumhuriyetin kazanımlarına her daim sahip çıkan, ülkemize kattığı değerlerin kıymetini bilen insanlar olarak çok anlamlı ve güzel bir etkinlik düzenledik.  Başkomutan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti olan Cumhuriyetimizin 97. yılını bu şekilde kutlayabilmek; bizler için büyük bir gurur ve mutluluk. Sosyal mesafeyi koruyarak; şanlı bayrağımız ve Atatürk posteri ile yaptığımız geleneksel yürüyüşümüz sırasında yaşadığımız coşku doruğa çıktı. Çok güzel bir katılım oldu. Bu coşku ve duygu dolu anları hep birlikte yaşamış olduğumuz değerli üyelerimize, Defne Rotary Interact Kulübü Başkanı Selen Tiftikçi’ye teşekkür ediyor, Cumhuriyetimizin sonsuza kadar sürmesini diliyorum." dedi

İsmail Zubari ise Kapısuyu Mahallesi'nde Aşık- Maşuk adıyla bilinen eski bir kehanet ocağı bulunduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

" Sarp kayaların yamacında kurulu bu yapıya çıkmak için 30 basamaklı merdiveni tırmanmak gerekir. Çevresi gizemli şekillerle dolu olup görülmesi gereken ilginç bir yerdir. Çocuğu olmayanların sıkça ziyaret edip, adak adadığı bir yer olarak bilinir. Ayrıca Hz Ali'nin bir süre burada yaşadığı, hatta atının ayak izinin bulunduğu rivayet edilir."

Etkinlik Kapısuyu Mahallesi'nde hep birlikte yapılan kahvaltıyla sona erdi.


Yorum Gönder