Türk Kızılayı Yavru Vatan’da Yetimleri Güldürdü

03 Haziran 2018 Pazar 15:03
Bu haber 1131 kez okundu

Dünyanın birçok noktasında insani yardım çalışmaları yapan Türk Kızılayı bu yıl da Ramazan ayı münasebeti ile 35 ülkede ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulundu.

Türk Kızılayı Yavru Vatan'da Yetimleri Güldürdü

Dünyanın birçok noktasında insani yardım çalışmaları yapan Türk Kızılayı bu yıl da Ramazan ayı münasebeti ile 35 ülkede ihtiyaç sahibi insanlara yardımda bulundu.

Ramazanda da, ‘Ramazanın bereketini ve mutluluğunu bu Hilalin altında paylaşalım’ sloganı ile hayat bulan bu çalışmada yurtdışında bulunan ihtiyaç sahiplerine Türk insanının merhamet duygularını taşıdı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de yapılan çalışmada İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay  Türk Kızılayı Genel Merkezini temsilen görev aldı. Şube Başkanı Günay üç gün süren ziyaret programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Günay, "İyi günde kötü günde daima insanlığın hizmetinde ayrım gözetmeksizin bulunan Türk Kızılayı dünyanın birçok noktasında olduğu gibi Kuzey Kıbrıs da yaşayan insanlara da insani hizmetler yapmaktadır. Kuzey Kıbrıs’ta bulunan delegasyonumuzun çalışmalarını yerinde görmek insani çalışmalara katılmak üzere genel merkezimizi temsilen şube başkanlarımız ile birlikte KKTC’de bulunduk. Kıbrıs Türk Kızılayı daimi delegasyonu KKTC Türk Kızılayı Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ile ortak çalışmalar yaptık. Kıbrıs Kızılayı’nın teşkilâtlanmasına destek veren delegasyonumuz ile beraber Kıbrıs Kızılay şubelerini ziyaret ettik. Yardım malzemelerinin dağıtımına nezaret ederek Kıbrıs insani ile sıcak bağlar kurmaya çalıştık. KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler, Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği Genel Başkanı Bülent Çıraklı, Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter ile bir araya gelerek Kıbrıs Kızılayı’nın gelişmesi hususunda fikir alış verişinde bulunduk. Kıbrıslı Yetimler ile iftar yaptık. Kıbrıs’ın güzelliğini görme ve insanlarını tanıma fırsatı bulduk" diye konuştu. 

Yorum Gönder