Türkü ve Şiirler “Gönül Harmanı” Programında Buluşuyor

30 Aralık 2022 Cuma 09:55
Bu haber 312 kez okundu

Kültür mirasları olan Şair-Yazar Eşref Azğın Türkeri'nin bu haftaki konuğu ve Hatay’ın değerleri olan Eğitimci, Şair İlhan Okan ve Eğitimci-Yazar Yağmur Yılmaz ‘Gönül Harmanı’ programında birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Türkü ve Şiirler 'Gönül Harmanı” Programında Buluşuyor

Kültür mirasları olan Şair-Yazar Eşref Azğın Türkeri'nin bu haftaki konuğu ve Hatay’ın değerleri olan Eğitimci, Şair İlhan Okan ve Eğitimci-Yazar Yağmur Yılmaz ‘Gönül Harmanı’ programında birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Şair Eşref Azğın Türkeri programın bu bölümünün yılın son programı olduğunu söyleyerek, “Her hafta yaptığımız program yaklaşık bir ayı geçti. Bu yılın son programı. Ayrıca 2023 yılı Türkiye’nin 100. Yılı olacak. Yeni yılınız kutlu olsun” dedi.

Eğitimci, Şair İlhan Okan ise birbirinden güzel sesleri çalıp söylediği programda, “Kitaplara ve dergilere olan ilgi azalmış durumda. Bizler de eski anıların canlanması için dergiler kitaplar çıkarttık. “Daraba” adlı dergiyi 4 ayda bir çıkartıp ücretsiz dağıttık. Daha sonra bir şiir etkinliği de düzenledik. Etkinlikte insanların gözlerindeki ışığı gördüm. İskenderun’da kültürel etkinliklerin devam etmesi ve çoğalmasını istiyorum. Bu arada 2023 yılına giriyoruz. Yeni yılınız kutlu olsun. ” dedi.

Çocukluğundan bu yana okuma sevgisini dinleyicilerle paylaşan Eğitimci-Yazar Yağmur Yılmaz, “Çocukken resimlere baktığımda hikâyelerini hayal ederdim. Yazmaya başlamama bir abinin sen yazabilirsin demesiyle başladı. Üzerinden bir sene geçtikten sonra o gördüğüm resimler çoktan hikâyeleşmişti. Demek istediğim çocuklar bir çiçek gibidir. Telefon ve tabletlerden uzaklaştırıp sohbet edilmesi gerekiyor. Konuşmayan çocuk okumaz. Bu arada sağlıkla mutlulukla güzel bir yıl diliyorum” şeklinde konuştu.

Yüzlerce dinleyici, seslendirilen türkülere hem hep bir ağızdan eşlik etti, hem de duygu dolu anlar yaşadı.

Arsuz’dan, Antakya’dan, İskenderun’dan, Belen’den kısacası Hatay’ın dört bir yanından binlerce Hataylı, Mega Radyo stüdyolarından canlı yayınlanan ‘Gönül Harmanı' programını, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınla izledi.

Uzun süre konuşulacak, mutlu, huzurlu ve eğlenceli programın yönetmenliğini Mustafa Mert, Şirvan Selçuk ve Ali Kemal Zerenli yaptı.






 

Yorum Gönder