Türküler Şiirlerle ‘Gönül Harmanı’nda Yankılandı

06 Ocak 2023 Cuma 17:53
Bu haber 288 kez okundu

Kültür mirasları olan Şair-Yazar Eşref Azğın Türkeri'nin bu haftaki konuğu, Şair Mustafa Cengiz ve Müzisyen Aydın Koray ‘Gönül Harmanı’ programında birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Türküler Şiirlerle ‘Gönül Harmanı'nda Yankılandı

Kültür mirasları olan Şair-Yazar Eşref Azğın Türkeri'nin bu haftaki konuğu, Şair Mustafa Cengiz ve Müzisyen Aydın Koray ‘Gönül Harmanı’ programında birbirinden güzel eserleri seslendirdi.

Şair Eşref Azğın Türkeri Döryol’un kurtuluş gününe sayılı günler kaldığını belirterek, “22 Aralık 1918’de Hoca Ömeroğlu Mehmet Kara tarafından ilk kurşun atıldı. 9 Ocak 1914’te de İlk Kurşun Anıtı açılmıştır. Bu yıl 101. Yılı, Dörtyol’un kurtuluşu kutlu olsun” dedi.

Canlı yayında İlk Kurşunla ilgili yazdığı şiiri okuyan Şair Mustafa Cengiz, “Çocukluğumda babam, sene 1952’de otobüs almıştı. Ben ilkokul bire gidiyordum. Abilerim beni okula getirilerdi, Payas’tan gelirdik. Dörtyol’da eskiden öyle yollar yoktu. Demir çeliğin orada karakol vardı. Oraya geldiğinde durdurup indirirlerdi arabadan, üstünü yoklarlardı. Öyle geçerdik Payas’tan, tabi ki Türk askerleri vardı. Dörtyol’un kurtuluşu kutlu olsun” dedi.

Şair Mustafa Cengiz, farklı illerde olduğu gibi İskenderun’da da Kültür ve Sanat evleri yapılması gerektiğini söyledi ve İskenderun Belediye Başkanı M. Fatih Tosyalı Başkanına canlı yayında seslendi.

Müzisyen Aydın Koray ise programa katıldığından dolayı çok mutlu olduğunu söyleyerek, “Çok güzel bir program. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Yüzlerce dinleyici, seslendirilen türkülere hem hep bir ağızdan eşlik etti, hem de duygu dolu anlar yaşadı.

Arsuz’dan, Antakya’dan, İskenderun’dan, Belen’den kısacası Hatay’ın dört bir yanından binlerce Hataylı, Mega Radyo stüdyolarından canlı yayınlanan ‘Gönül Harmanı' programını, FM bandı 97,7 frekansından ve eşzamanlı olarak www.megaradyoiskenderun.com internet üzerinden canlı yayınla izledi.

Uzun süre konuşulacak, mutlu, huzurlu ve eğlenceli programın yönetmenliğini Mustafa Mert, Şirvan Selçuk ve Ali Kemal Zerenli yaptı.





Yorum Gönder