Uğur FIRAT; ‘Başım Dik, Alnım Açık’

09 Ekim 2018 Salı 17:20
Bu haber 570 kez okundu

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, Hatay Esnaf Odaları Birliği yönetim kurulu üyeliğinden istifa nedenlerini basın mensupları aracılığıyla İskenderun kamuoyuna duyurdu. İskenderun’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında buluşan Fırat, HESOB yönetim kurulundaki görevinden istifa nedenlerini açıkladı.

Uğur FIRAT; ‘Başım Dik, Alnım Açık'
İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, Hatay Esnaf Odaları Birliği yönetim kurulu üyeliğinden istifa nedenlerini basın mensupları aracılığıyla İskenderun kamuoyuna duyurdu.  İskenderun’da görev yapan basın mensuplarıyla kahvaltılı basın toplantısında buluşan Fırat, HESOB yönetim kurulundaki görevinden istifa nedenlerini açıkladı.

HESOB’da 12 yıldır canla başla görev yaptığını ve görevinin son iki dönemini HESOB başkan vekili olarak sürdürdüğünü hatırlatan Fırat; “Bu süreç içerisinde görevimi en iyi şekilde yaptığıma inanıyorum. Şu zamana kadar HESOB’taki ayrımcılığın önüne geçerek birlik ve beraberliği her zaman destekledim. Görev yaptığım süre içerisinde her zaman meslektaşlarımın ve diğer esnaf arkadaşlarımın yanında oldum, hakkını aradım ve savundum. Vicdanım rahat. Ne yazık ki bu çalışmalarımla birileri tarafından hazmedilmemişim. HESOB Kongresi’nin ardından usule uygun biçimde görev dağılımı yapılması gerekiyordu. Seçimin ardından 5 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen görev dağılımı yapılmadı.

Yönetim kurulunda başkandan sonra 1. sırada olmama rağmen etik kurallar çiğnenerek, tarafıma hiçbir bilgi verilmeden ne yazık ki sosyal medyada birkaç fotoğraf ve ithamlı sözler paylaşılarak yerime başkan vekili atandığını gördüm.

Hiçbir yetkilendirme kanun değildir. Elbette HESOB başkanı istediğini, istediği yere atayabilir. Ancak usule uygun olanı sıralamaya göre atama yapılmasıdır. Tarafıma en ufak bir açıklama getirilmeden yapılan bu görev dağılımında oynanan oyunlarla ilgilenmiyorum. Kardeşlik ve dostluk adına uzun yıllar verdiğim emeklerimin karşılığı olarak en azından bir teşekkür edilebilirdi. Ve dostane biçimde görevimi yeni HESOB başkanvekiline devredebilirdim.

Şahsım adına kimseden makam, mevki istemedim, istemem de. Tüm mücadelem İskenderun’daki kardeşliği sürdürebilmek adınaydı. Yaşananlardan çıkardığım sonuç ortada, üzüldüğüm yanı ise maalesef mücadele edilebilecek bir kardeşliğin kalmadığı gerçeğidir. Her adımda öncelikle Kent esnafının ve kent halkının birlik ve beraberliğini korumak, bölge esnafımın sorunlarında çözüm aramak benim temel ilkelerimdi. Maddi manevi Kentim ve esnafım için fedakârlıklar yaparken, iyi niyet ve samimiyetle çalışma arkadaşlarımı da kucaklayarak yapmış olduğum, güç birliğinden yana gayret ve emeklerim hep bu yönde idi. Ben kimseyi yarı yolda bırakmadım ve satmadım. Ama görüyorum ki takdir edilmek yerine bazı hazımsızlıklar ve samimiyetsizliklerle etik olmayan, beklemediğim usulsüz uygulama ve davranışlar karşısında haksızlığa uğradığımı düşünerek üzüldüm ve kırıldım.

Şükürler olsun Başım dik, Alnım Açık. Bu nedenle onurum ve şerefimle, özveriyle 12 yıl görev yaptığım HESOB yönetim kurulundaki görevimden istifa etmiş bulunuyorum. Burada yanımda olan dostlarımla birlikte, İskenderun için her koşulda hizmet etmeye, birlik ve beraberlik içinde yoluma devam edeceğim. Bu şarkı burada bitmez ” şeklinde açıklamalarda bulundu.



Yorum Gönder