Ülkemiz, Kentimiz ve Demokrasi için Sandığa…

29 Mart 2019 Cuma 16:15
Bu haber 593 kez okundu

Aylardır süren 31 Mart 2019 yerel seçim çalışmaları, adaylar ve partiler arası rekabet ve mücadelelerinin sonuna yaklaştık.

Ülkemiz, Kentimiz ve Demokrasi için Sandığa…

 Aylardır süren 31 Mart 2019 yerel seçim çalışmaları, adaylar ve partiler arası rekabet ve mücadelelerinin sonuna yaklaştık. Nihayet beklenen gün geliyor. Seçmen, Kentine ve Mahallesine hizmete talip adaylardan birini bu Pazar günü sandık başında tercih edecek. Bu yerel seçimlerin sonucunu, Türkiye genelinde vatandaşın tercihi belirleyecek.

İlçemiz özelinde Cumhur ittifakı ve Millet ittifakının yanı sıra sürpriz İskenderun İttifakı adayının seçim meydanlarına inmesi, seçim atmosferine hareket ve renk kattı. İki kutup arasında yapılan hesaplar bir anda üç kutuplu denkleme dönüştü... Ve derken, demokratik yarışta finale yaklaşıyoruz…

Bu güne kadar geçen seçim sürecinde bölgemizde çok şükür ki, demokrasiyi zedeleyecek ve huzuru bozacak bir olay gerçekleşmedi. Ankara’daki ‘büyük’ siyasetçilerin aksine bölgemizde ‘Demokrasi’ şöleni ve hoşgörü ortamında geçen çalışmalar hızlandıkça seçmen de olgunlukla adayları izledi. Nihayet seçmen son kararını sandıkta vereceği güne de yaklaştı. Şimdi söz sandıkta.

Bu yerel seçimde öne çıkan noktaya gelince; Parti fanatizminin asgariye indiği yerel seçim sürecinde, doğal olarak adaylar ve ekipler üzerinde yoğunlaşan bir tercih şeklinin ağırlık kazandığını söyleyebiliriz. Yerel sorunların yanı sıra, aslında ekonomik kaygı kaynaklı, güvene dayalı etmenlerin bu seçimde daha aktif ve belirleyici rol alacağı da söylenebilir.

01 Nisan sabahı seçim sonrası birçok şeyin değişeceği kesin gibi görünüyor. Umarız ki; bu değişimle beraber her şey eskisinden daha olumlu, daha yapıcı ve pozitif yönde gelişsin. Ülkemize ve Kentimize huzur ve bereket gelsin.

Bu demokratik yarışta birileri kaybederek üzülecek, birileri de ipi göğüslerken sevinecek. Ama kim kazanırsa kazansın, öncelikle önemli olan İskenderun’un, Türkiye’nin kazanmasıdır. Seçim bitecek, hayat devam edecek ve herkes tekrar bir arada ortak yaşama devam edecek. Olgunluk ve hoşgörüyle kardeşliğimiz devam edecek.

31 Mart yerel seçimlerinin Türkiye için önemi büyük. Yeni dönemde yepyeni bir sayfanın açılması, uzlaşma, hoşgörü, adil hizmet ve ileriye dönük akılcı yatırımların önünün açılarak halka iş ve aş olarak dönmesi en büyük dileğimiz.  Bu seçimlerde hak eden, vizyonu geniş üretken kadroların seçilmesini, halkımızın beklediği kardeşlik ortamında modern, huzurlu, zengin kent özleminin gerçekleşmesini, hizmetlerin hayata geçmesini bekliyoruz.

Adaylar bu güne kadar konuştu,  şimdi söz sırası Vatandaş’ta. Oy’unuzu mutlaka kullanın. Haydi, Kentimiz, Ülkemiz ve Demokrasi için Vatandaşlık Görevimizi yapmaya!     

 

Yorum Gönder