Ulu Önder Atatürk Saygıyla Anıldı!

10 Kasım 2016 Perşembe 12:38
Bu haber 1502 kez okundu

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 78’inci yıl dönümünde düzenlenen törenle saygı ile anıldı.

Ulu Önder Atatürk Saygıyla Anıldı!
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 78’inci yıl dönümünde düzenlenen törenle saygı ile anıldı.

Hatay Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma töreni, çelenklerin Anıta sunulması ile başladı. Saat 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı ile göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi. Ardından Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Hatay Valisi Erdal Ata deftere şunları yazdı:

‘’İstiklal ve istikbalimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk, Aramızdan ayrılışının 78. yıl dönümü münasebetiyle manevi huzurunuzdayız. ‘Hiç dinlenmemek üzere yola çıkanlar asla ve asla yorulmazlar’ sözünüzün ışığında, benzersiz kurtuluş mücadelesinin ardından kurduğunuz Cumhuriyeti, gösterdiğiniz istikamette ilelebet yaşatmanın bilinci ve gayreti içerisindeyiz.  Bizlere emanet ettiğiniz ülkemizi, birlik ve beraberlik içinde her alanda dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi yapmak hepimizin asli görevidir.

Ülkemizi karanlıktan aydınlığa çıkaran, toplumumuzu çağdaş yaşam biçimine kavuşturan ölümsüz önderimiz olarak gönüllerdeki erişilmez yeriniz asla değişmeyecektir. Türk milleti olarak yüksek hatıranız önünde saygıyla eğiliyor, sizi ve şahsınızda istiklal mücadelesinin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhun şad olsun.’

Anma Töreni Kültür Merkezi’nde Devam Etti!

Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından anma programı Kültür Merkezi’nde devam etti. Antakya Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan ‘’Atatürk ve Cumhuriyet Kadını’’ temalı giysi kreasyonu ile ‘’Atatürk’’ konulu fotoğraf sergisinin ilimiz protokolü tarafından gezilmesinin ardından Vali Ata ve beraberindekiler salona geçtiler.

Osman Ötken Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Okul müdürü Abdulkadir Yardımcı’nın yaptığı açılış konuşmasının ardından Osman Ötken Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ecem Gülistan’ın Mustafa Kemal Seslense adlı şiiri okudu. Okul öğretmeni Orhan Tekinalp’in Atatürk’ün kişilik özelliklerini anlatan konuşmasının ardından okul öğrencilerinin hazırladığı oratoryo izleyenlere coşku dolu anlar yaşattı. Programın sonunda duygusal anlar yaşayan izleyiciler öğrencileri alkış yağmuruna tuttular.

Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma törenine Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 2’nci Hudut Alayı Komutanı Piyade Albay Mehmet Atilla Kayı, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, askeri erkan, il müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gaziler, öğretmen ve öğrencilerle vatandaşlarımız katıldı.

Yorum Gönder