'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun'

23 Nisan 2021 Cuma 15:43
Bu haber 469 kez okundu

İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

'Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun'
İSTUDER Başkanı Sabahattin Uygun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sabahattin Uygun mesajında şu ifadelere yer verdi;
"Bugün bağımsızlığa kavuştuğumuz 23 Nisan 1920 tarihinde açılan TBMM`nin kuruluşunun 101. yıldönümünü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün çocuklara bayram olarak armağan ettiği bu kutlu günü büyük bir coşku ve gururla idrak ediyoruz.
 Bugün, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" söylemiyle halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğu, milletimizin geleceğinin ancak kendisinin tayin edeceği, tüm dünyaya ilan edilmiştir. Bu ilkeyle açılan TBMM, ulusal egemenliğe dayalı, Cumhuriyet rejimiyle yöneltilen yeni Türk Devleti’nin sağlam temelini oluşturmuştur.
Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliği taşıyan 23 Nisan’da kurulan Türkiye Cumhuriyeti çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecektir. Bu nedenle; burada çocuklarımıza düşen görev, bilime ve gelişen teknolojilere açık, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen dürüst, inançlı, çalışkan ve başarılı bireyler olmaktır. 
Tarihi büyük ve unutulmaz zaferlerle, kahramanlıklarla dolu Türk Milleti’nin aydınlık geleceği olarak gördüğümüz çocuklarımızın; sağlıklı mutlu ve özgür bireyler olarak yetişmeleri ve bu şekilde hayatlarını sürdürmeleri en büyük isteğimizdir.
Bu duygu ve düşüncelerle, kuruluşundan bugüne kadar meclis çatısı altında milletimize emeği geçen tüm meclis üyelerini en derin saygı ve rahmetle anıyor, bu bayramın tüm dünya çocuklarının barış, refah ve huzur içerisinde yaşamasına vesile olması dileğiyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz."

Yorum Gönder