Üniversite Kavşağı İskenderun’a Yakışıyor…

25 Şubat 2016 Perşembe 13:51
Bu haber 852 kez okundu

İskenderun’da nüfusun büyümesi ve mevcut yolların ilçedeki motorlu araç trafiğini kaldırmaması sebepleriyle HBB tarafından uygulamaya konulan ve kentin çehresini değiştiren dev vizyon projesi Adliye - Arsuz Katlı Kavşağı inşa çalışmalarında sona gelindi.

Üniversite Kavşağı İskenderun'a Yakışıyor…

 120 gün gibi kısa bir zamanda alt geçit kısmı tamamlanarak trafiğe açılan dev proje, ana arterlerde trafiği büyük oranda rahatlatırken, kente modern bir çehre kazandırıyor. Adliye – Arsuz katlı kavşağı projesi aynı zamanda İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) nizamiye kapısının da yararlanacağı önemli bir kavşak olacak. Bu nedenle vatandaşlar tarafından Kavşağın adının şimdiden “Üniversite Kavşağı” olarak yakıştırıldığı gözleniyor.

 

Bugüne kadar HBB tarafından gerçekleştirilen projelerin en kapsamlısı ve en maliyetlisi olarak göze çarpan projede tamamlanma aşamasına gelindi. Kavşak, Hatay’ın önemli geçiş noktalarından biri olan ve trafikteki yetersizliği sebebiyle can ve mal güvenliğini tehdit eden bölgede adeta can simidi olurken İSTE ile bütünleşerek, İskenderun için simge haline gelmesi öngörülüyor.  İskenderun trafiğini rahatlatacak olan bu dev proje ile vatandaşlar rahat bir nefes alacak. İskenderun da “İSTE Kavşağı” ya da “Üniversite Kavşağı” adlı yeni bir merkez kazanmış olacak.

 

Kentin Çehresini Değiştiren Projenin Altgeçit Kısmı Trafiğe Açıldı

 

Eyüp Sultan Caddesi ile İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi’nin kesiştiği, kuzey-güney yönünde gidiş gelişleri sağlayan ve bölgedeki trafik akışını düzenleyen Katlı Kavşakta, projenin altgeçit (battı-çıktı) kısmı trafiğe açılarak kullanımına açıldı.

Kavşağın altgeçit kısmı trafiğe açılarak hem trafik güvenliği arttırıldı hem de bölgede geçmişte sık yaşanan kaza riskleri minimize edilmiş oldu. Temelinin atılması sonrasında hızlı bir inşa sürecine girişilen katlı kavşak projesi hızla tamamlanarak vatandaşların hizmetine girmek için gün sayıyor.

 

Proje Tamamlandığında Yaya Ve Araç Trafiği Güvenli Hale Gelecek

 

HBB tarafından gerçekleştirilen dev vizyon projesinin geri kalan kısmının en kısa zamanda tamamlamasıyla birlikte İskenderun’da trafiğin en yoğun ve en tehlike arz eden noktası olarak göze çarpan bölge, yayalar ve araçlar için güvenli bir hale getirilmiş olacak. Çalışmalarını büyük bir özveriyle sürdüren HBB Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından bordür, yol çizgileri ve ağaç dikimleri tamamlanan Katlı Kavşak Projesi’nin en kısa sürede bitirilmesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Dev vizyon projesinin ikinci etabı olan Pac meydanı kavşağının yapımına da Haziran ayında başlanacağı HBB başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş tarafından ifade edildi.

 

 

 

 

 

 

Yorum Gönder