Vakıflardan Kiralık

06 Temmuz 2018 Cuma 11:15
Bu haber 4176 kez okundu

Vakıflar Hatay Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nde düzenlediği basın toplantısında ‘Greenpark’ projesi ile gerçekleşen ‘Vakıf Park Konutları ile Kuğupark konutlarının açık teklif usulü ile kiralanacağını söyledi.

Vakıflardan Kiralık

Vakıflar Hatay Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nde düzenlediği basın toplantısında ‘Greenpark’ projesi ile gerçekleşen ‘Vakıf Park Konutları ile Kuğupark konutlarının açık teklif usulü ile kiralanacağını söyledi.
Vaktıflar Bölge Müdürlüğü olarak, vakıf gelirlerinin arttırılmasına yönelik gerçekleşecek olan ihale ile konutların piyasa koşullarına göre daha uygun fiyatlara kiralanacağını söyleyen Yıldıran, ihale ile ilgili ayrıntılı bilginin Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün kurumsal sitesinden veya vakıflara ait irtibat numaralarından alınabileceğini söyledi.

 Fırsatı Kaçırmayın

 Dairelerin kente ayrı bir değer kazandıracağını söyleyen Müdür Yıldıran, “Mülkiyeti Bölge Müdürlüğü idaresinde bulunan vakfa ait, Hatay İli Arsuz İlçesi Micana Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde bulunan, idaremizce kat karşılığı yöntemiyle yapılan ‘Kuğu Park’ projesinde, 66 adet daire, 7 adet Triplex Villa, 1 adet market, 1 adet Kafe, ilgili malik vakfa kazandırılmıştır. Kuğu park sitesinde toplam 66 daireden oluşan dairelerin kiralama ihalesi için; 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. Maddesine göre açık teklif usulü ile 10 – 11 Temmuz 2018 tarihleri arasında saat 09.30’dan itibaren Cumhuriyet Mah. Şehit Mustafa Sevgi Cad. No:2 Antakya/Hatay adresindeki Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası 4. Kat ihale salonunda kiralama ihalesi yapılacaktır. Yine Mülkiyeti Bölge Müdürlüğü olarak idaresinde ve temsilinde bulunduğumuz vakfa ait Fahura Mahallesi, Uğur Mumcu Caddesi’nde bulunan taşınmaz üzerinde, idaremizce Kat Karşılığı yöntemi ile yapılan ‘Green Park-Vakıf Park Projesi’nde, 319 daire ve 17 adet işyeri ilgili malik vakfa kazandırılmıştır” dedi.

 ‘Kira Bedelleri Piyasa Şartlarına Göre Uygun’

 Dairelerin kira bedellerinin piyasa şartlarına göre daha uygun olduğunu da sözlerine ekleyen Vakıflar Hatay Bölge Müdürü Mehmet Yıldıran, “İçerisinde her türlü sosyal donatıların yer aldığı ‘Greenpark’ projesi ile gerçekleşen ‘Vakıf Park Konutları’nda bulunan toplam 10 ayrı bloktan oluşan 319 dairenin kiralanması için 2,3 ve 18’nci blokta yer alan dairelerin ihalesi; açık teklif usulü ile 12 – 16 Temmuz 2018 tarihleri arasında saat 09.30’dan itibaren Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası 4. Kat ihale Salonu’nda yapılacaktır.

Vakıf Park’ta yer alan diğer taşınmazların ‘Kiralama İhalesi’ önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecektir. Yapılacak İhale için ayrıntılı bilgi Vakıflar Genel Müdürlüğü kurumsal web sitesi www.vgm.gov.tr internet adresinden veya Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü 0326 216 0626 no’lu telefonundan 7300-7301-7302-7303-7304 nolu dâhili numaralardan alınabilir.  Yapılan çalışma ile vakıf kültür varlıkların korunması ve vakıfların hayır hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde kullanılmak üzere önemli derece bir akar geliri elde etmiş olacağız. Sorumluluk alanımızda idaresinde ve temsilinde buluğumuz vakıfların gelirlerinin arttırılmasına yönelik akar vasıflı taşınmazların değerlendirilmesi için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devem etmektedir” diye konuştu.

Yorum Gönder