Vakıflıda Bayram Coşkusu!

14 Ağustos 2017 Pazartesi 14:44
Bu haber 1341 kez okundu

Hatay’ın mozaik yapısını temsil eden tek Ermeni köyünde bugün 'Meryem Ana Yortusu' sebebiyle kutlama gerçekleşti.

Vakıflıda Bayram Coşkusu!

Hatay’ın mozaik yapısını temsil eden tek Ermeni köyünde bugün 'Meryem Ana Yortusu' sebebiyle kutlama gerçekleşti. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Samandağ Kaymakamı Dr. Cahit Çelik, Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Samandağ Emniyet Müdürü Mustafa Ateş, Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, CHP Samandağ İlce Başkanı İbrahim Aydoğan, AKP Samandağ İlçe Başkanı Selahattin Yeter ve vatandaşlar da bu kutlamaya katıldı.

Ayinde dualar edildikten sonra üzümler ve yöresel yemek olan 'Hirise' kutsandıktan sonra vatandaşlara ikram edildi.

Meryem Ana Kilisesi'nde Patrik Kaymakamı Başepiskopos Karekin Bekçiyan ve kilise papazı Peder Avedis Tabaşyan tarafından yönetilen ayinde, Ermeni vatandaşlar mum yakıp dünya barışı için dua etti. Meryem Ana'nın göğe yükselişini kutlayan Ermeni vatandaşlar, aynı zamanda bağ bozumu yaparak, üzümlerini kilise bahçesine getirip tüm yılın bereketi için dualar etti.

Ermenilerin üzüm oruçlarını da bozdukları bayramda Fransa, Almanya, Kanada ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelerek kiliseyi dolduran cemaate Patrik Başepiskopos Karekin Bekçiyan tarafından kutsanan üzümler ikram edildi. Kazanlarda pişirilen bölgeye özel yemeklerden 'Hirise' de konuklara ikram edilen yiyecekler arasında yer aldı.

Kutlamalar sonrasında gazetecilere açıklama yapan Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Vakıflı'nın Türkiye'nin tek Ermeni köyü olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

"Vakıflı'da en şenlikli kutladığımız bayram bugünkü Meryem Ana Yortusudur. Meryem Ana Yortusu'nda üzümleri kutsarız. Kilisemizin de aynı zamanda isim günüdür ve 'Hirise' adını verdiğimiz adak yemeğimizi yaparız. Hirisemizi burada kilise bahçesinde olanlarla birlikte hep beraber yer ve bayramımızı kutlarız. Bugün kilisemizin  bahçesinde Ermenilerle birlikte türk komşularımız, alevi komşularımız, sünni komşularımızla  hep beraber bu bayramı kutlamaktan mutluyuz. Her sene bu bayramı kutlama dileği ile herkese hoş geldiniz diyoruz."

Yorum Gönder