Vakıflı’da Meryem Ana Yortusu ve Üzüm Bayramı

17 Ağustos 2021 Salı 13:14
Bu haber 467 kez okundu

Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olan Samandağ Vakıflı köyü Meryem Ana Kilisesi’nde, Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı olan Meryem Ana Yortusu yoğun katılımla kutlandı.

Vakıflı'da Meryem Ana Yortusu ve Üzüm Bayramı

Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olan Samandağ Vakıflı köyü Meryem Ana Kilisesi’nde, Meryem Ana’nın Göğe Yükseliş Bayramı olan Meryem Ana Yortusu yoğun katılımla kutlandı. Pandemi tedbirleri kapsamında kutlanan bayrama, Türkiye Ermenileri 85’nci Patriği SahakMaşalyan’nın yanı sıra Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz da katıldı.

Türkiye Ermenileri 85. Patriği SahakMaşalyan’ın önderliğinde, Hatay Ermeni Kiliseleri Din Görevlisi AvedisTabaşyan’ın yönetiminde, Peder Şirvan Mürzoyan, Peder ŞahenUhanyan ve Kıdemli Peder DrtadUzunyan,’ın katılımı ve Kıdemli Okuyucular Misak Hergel, Aren Kuş ve okuyucu Yusuf Tabaş’ın da eşlik ettiği törende Hristiyan vatandaşlar ilahi söyleyip dualar etti.

Ayin sonunda köydeki bağ bozumu yapılmasının ardından cemaatin yetiştirmiş olduğu üzümler ve yedi köyü temsil eden yedi kazanda pişirilen Hirise tüm yılın bereketli geçmesi için yapılan takdis sonunda Türkiye’nin dört bir yanından bayramı kutlamaya gelen cemaate dağıtıldı.

Yorum Gönder