Vali Ata, Hatay’da Savaş Ortamı Yok!

20 Şubat 2018 Salı 17:04
Bu haber 935 kez okundu

Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ve ardından İskenderun Gazeteciler Cemiyetini (İGC) ziyaret etti.

Vali Ata, Hatay'da Savaş Ortamı Yok!

Hatay Valisi Erdal Ata, İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ve ardından İskenderun Gazeteciler Cemiyetini (İGC) ziyaret etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)’nın gerçekleştirdiği ‘Zeytin Dalı Harekatı’nın Hatay’dan yönetildiğini ifade eden Vali Ata, TSK’nın bölgede teröristlere karşı yürütmüş olduğu operasyonların sınırın dışında olduğunu belirtti. Başka illerdeki güvenlik ve huzur ortamı nasılsa Hatay’da da aynısı olduğunu vurgulayan Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay’da herhangi bir olumsuzluk ya da savaş ortamının olmadığını, devletin tüm kurumlarının gece gündüz demeden 7/24 fedakarca çalıştığını söyledi.

İGC Başkanı Veysel Cıncık ve yönetimi tarafından karşılanan Vali Ata, mesai gözetmeksizin haber peşinde koşan gazetecilerin, halkı doğru bilgilendirme anlamında önemli bir kamu hizmeti yaptığını ifade etti.

Vali Ata, farklı dinlerin bir arada kardeşçe yaşadığı, barış, kardeşlik, hoşgörü ve medeniyet şehri Hatay’ın kendine has sahip olduğu güzellikler ve çok kültürlü yapısıyla Türkiye’deki 81 il içerisinde özel bir yeri olduğunu söyledi.

İletişim çağının hızla geliştiği günümüzde yazılı ve görsel basının önemli bir güç haline geldiğini anlatan Vali Ata, Hatay’da savaş varmış gibi yaratılan algının yakılmasında da gazetecilere büyük görevler düştüğünü söyledi.

Afrin Operasyonu’nu başarıyla yürüten Mehmetçiğe her il ve ilçeden gelen destek ve yardımlara teşekkür eden Vali Ata, askerlerin tüm ihtiyaçlarının devlet tarafından karşılandığını belirterek, yardımların Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na yapılmasını istedi.

165 sağlık personelinin yaralı askerlerin tedavileri için görevlendirildiğini de anlatan Vali Ata, il genelindeki sağlık tesislerinde araç, gereç ve donanım yönünden herhangi bir eksiklik bulunmadığı, hizmetlerin 7 gün 24 saat esasıyla eksiksiz olarak verildiğini vurguladı.

Hatay’daki huzur ortamının bozulmaması için çalıştıklarını anlatan Vali Ata, “Burada yaşayan vatandaşlarımızın güvenlik açısından hiçbir korkusu yok. Başka il ve ilçelerde yasayan vatandaşlarımız bizim adımıza daha çok endişeleniyorlar. Burada basına, yani sizlere çok iş düşüyor. Hatay’da herhangi bir olumsuz ya da savaş ortamı olmadığını siz göstereceksiniz. Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili tüm çalışanlarımız üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyor” dedi.

Vali Ata daha sonra, Başkan Veysel Cıncık’tan cemiyet ve İskenderun’daki basın yayın kuruluşları hakkında kısa bilgi aldı.

Vali Ata’ya, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk’te eşlik etti.



Yorum Gönder