Vali Ata Payas’ta Muhtarlar ve Halkla Buluştu!

09 Kasım 2017 Perşembe 14:57
Bu haber 946 kez okundu

Hatay Valisi Erdal Ata ‘Muhtarlar ve Halka Buluşma’ toplantılHatay Valisi Erdal Ataarı kapsamında Payas’ta vatandaşlar ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Vali Ata Payas'ta Muhtarlar ve Halkla Buluştu!

Hatay Valisi Erdal Ata ‘Muhtarlar ve Halka Buluşma’ toplantıları kapsamında Payas’ta vatandaşlar ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Payas Selim Şahin İlkokulu Kamile Şahin Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıya Hatay Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra İl Jandarma Komutanı J.  Alb. Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara, Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, ilgili kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, iş adamları, muhtarlar ve vatandaşlarımız katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantı, Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara’nın ilçe ile ilgili yaptığı sunum ile devam etti.

Sunumun ardından kısa bir açılış konuşması yapan Vali Ata, bu toplantıda muhtar ve vatandaşlarımızla olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Muhtarlar ve Halka Buluşma toplantılarından 14’üncüsünü Payas ilçesinde düzenlediklerini dile getiren Vali Ata, “Amacımız; Bakanlığımızın gönderdiği genelge çerçevesinde hem muhtarlarımız hem de vatandaşlarımızla yakinen görüşmek, onların sorunlarını ve dileklerini yerinde dinleyerek yanımızdaki kurum müdürü arkadaşlarımızla beraber anında cevaplandırmaktır.” dedi.

Payas Kaymakamı Dr. Polat Kara’nın yaptığı sunumu hep birlikte izlediklerini belirten Vali Ata, “Payas 2013 yılında çıkarılan yasayla ilçe olan beldelerimizden biri. Yeni ilçe olmasından kaynaklı birtakım eksiklikleri olabilir ama genel itibariyle bunlar çözülemeyecek şeyler değil. İnanıyorum ki hem belediyelerimizin hem de bizlerin yapacağı çalışmalarla bu sorunları mümkün olduğu kadar en kısa süre içerisinde çözebiliriz. Payas, aynı zamanda demir-çelik sektöründe önemli yatırımların olduğu, özel sektöre ait kuruluşlarla ilimizdeki önemli üretim merkezlerinden biridir. Burada sanayici arkadaşlarımızı da görüyorum. Onların da sorun ve talepleri varsa dinlemek isteriz.” dedi.

Toplantının devamında muhtarlarımız ve vatandaşlarımız tek tek söz alarak mahallelerinin sıkıntılarını, ihtiyaçlarını ve taleplerini Vali Ata’ya ilettiler. Vatandaşlarımızın kendisine ilettiği sorun ve talepleri dinleyen Vali Ata, sorunların çözümüne ilişkin ilgili kurum müdürlerine talimatlar verdi.

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Vali Ata, “Diğer toplantılarda genel itibariyle belediyeden sonra en fazla şikâyetin geldiği kurum elektrik dağıtım şirketiydi.  Burada elektrik konusunda sadece bir-iki tane konu gündeme geldi. Demek ki Payas ilçemizde verilen hizmetler diğer ilçelerimize kıyasla daha iyi durumda. Kablolar yer altına alındığı takdirde en azından olumsuz hava şartlarından daha az etkilenilecek, vatandaşlarımız daha sağlıklı elektriğe kavuşmuş olacak.” şeklinde konuştu.

Burada gündeme gelen konuların tek tek not alındığını ifade eden Vali Ata, “Biz Valilik olarak bu hususları ilgili birimlere yazacağız ve sonuçlarını da takip edeceğiz. Burada ağırlıklı olarak HATSU ile ilgili, yollar ile ilgili hem Hatay Büyükşehir Belediyesi hem de ilçe belediyesini ilgilendiren konular gündeme geldi. Bu konuda ilgili birimlerin biraz daha gayret göstermesini rica ediyorum. Tabi ki belediyelerin imkânlarının kısıtlı olduğunu biliyoruz. Büyükşehir’in yeni kurulması ve yeni teşkilatlanmasından dolayı eksikliklerin olması gayet doğal. Ama vatandaşlarımız buna bakmaz. Vatandaşlarımız için önemli olan hizmettir.  Vatandaşımız; yolunun, suyunun, kanalizasyonun, elektriğinin ve diğer kamu hizmetlerinin sağlıklı bir şekilde kendisine sunulup sunulmamasına bakar. O nedenle sizden ricamız biraz daha fedakârlık yaparak daha fazla çalışarak belediyenin imkânlarını zorlayarak özellikle içme suyu, kanalizasyon ve yol konusunda şikâyetleri mümkün olduğu kadar ortadan kaldırmanızdır.” dedi.

Vali Ata’nın değerlendirmelerinin ardından toplantı sona erdi.

Yorum Gönder